Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu kallas kronprinsessan Victoria till slottet – allvarligt samtal väntar

15 apr, 2024, 05:00 
Detta väntar kronprinsessan på slottet.
Annons

Som kronprinsessa ökar Victorias ansvar hela tiden – det är ju hon som en dag ska ta över tronen. Det märks inte minst på hennes kalender, där åtagandena bara blir fler.

Nu har kronprinsessan Victoria och prins Daniel kallats till slottet.

Här möter Victoria våren – efter solsemestern • Här powershoppar Silvia Majblomman till alla barnbarn • Kronprinsessan gravid: då kommer babyn – 3 kungliga snackisar från vecka 15!Brand logo
Här möter Victoria våren – efter solsemestern • Här powershoppar Silvia Majblomman till alla barnbarn • Kronprinsessan gravid: då kommer babyn – 3 kungliga snackisar från vecka 15!

Kronprinsessan Victoria inkallad till slottet

Under måndagen ska kronprinsessparet till slottet för att träffa statsminister Ulf Kristersson. Statsministern kommer till slottet med jämna mellanrum, för att informera kungen om regeringens arbete. Det står ju i regeringsformen, att statsministern måste hålla statschefen underrättad om "rikets angelägenheter".

Annons

Men denna gång är det Victoria och Daniel som rycker in. Kanske är det för att kungen och Silvia befinner sig dryga 120 kilometer bort i Sala, som firar sitt 400-års jubileum.

Det blir givetvis ett allvarligt samtal om allt som pågår i världen och Sverige just nu, och Victoria står redo att fylla sin fars skor – ett smakprov på vad som komma skall.

Kronprinsessan Victoria och statsminister Ulf Kristersson under jubileumsbanketten i Rikssalen på Stockholms slott
Kronprinsessan och statsministern har träffats många gånger förut. Denna gång blir det under mer allvarliga former.Jonas Ekströmer/TT

Så blir kronprinsessan Victoria och prins Daniels vecka – åker utomlands

Så kickstartar alltså kronprinsessparets sin jobbvecka, som är fullbokad in i minsta detalj. Förutom mötet med statsministern ska Victoria under måndagen närvara vid utdelningen av medaljer till svenska mjölkbönder, och besöka Ericsson ihop med Daniel.

Annons

På onsdag och fredag ska Victoria ut till kungaparets hemtrakter, Ekerö, för att vara med på SeaBOS arbetsmöte. De arbetar för att fiske runt om i världen ska bli mer hållbart, och just hållbarhet är ju en av Victorias viktigaste frågor.

Vi hoppas på strålande sol på torsdag, för då ska Victoria besöka Stora Mosse nationalpark – och kanske följer hunden Rio med? Solgaranti blir det i alla fall för prins Daniel som flyger till Venedig för att inviga Nordiska Paviljongen.

Vilken vecka!

Kronprinsessan Victoria och hunden Rio på besök i Tivedens nationalpark
När Victoria besökte Tivedens nationalpark i fjol slog hon rekord i gulligast kollega!Christine Olsson/TT /TT

Foto: TT

Annons