Nu kan du jobba hos kronprinsessan Victoria!

Ta en fikapaus med drottning Silvia och småprata med Victoria – visst vore det spännande att arbeta på Slottet? Det är inte varje dag det utlyses ett jobb vid Hovet, men nu finns chansen att jobba med kungafamiljen. Kanske är det dig de söker?

Dags för nya utmaningar? Är du en fena på sociala medier och digital kommunikation? Då har du din chans – kungliga hovstaterna söker nämligen en digital redaktör. Arbetsplatsen är belägen på Stockholms slott, vägg i vägg med kungafamiljens.

Att arbeta med kronprinsessan är roligt men krävande

Att arbeta med den ambitiösa kronprinsessan är roligt men krävande.

Så här beskriver Hovet arbetsuppgifterna: ”Som medarbetare vid Kungl. Hovstaternas informationsavdelning arbetar du för att öka kunskapen och förståelsen för statschefens ämbete, Kungafamiljens roll och uppdrag och det kungliga kulturarvet. Som digital redaktör är ditt uppdrag att dagligen producera material för Kungahusets webbplats och konton i sociala medier och du är en av informationsavdelningens sju medarbetare.”

Läs mer: Det här gjorde Carl Philip i helgen – se nya bilderna!

Kronprinsessan Victoria vid ett arbetsmöte på Stockholms slott

Victoria vid ett arbetsmöte på Stockholms slott.

Läs mer: Här möter kronprinsessan Victoria Indiens premiärminister

Låter det kul? Om du vill söka jobbet bör du ha följande egenskaper och kvalifikationer:

”Driven kommunikatör med lämplig utbildning inom kommunikation, journalistik, statsvetenskap eller annat relevant område med minst fem års arbetslivserfarenhet i liknande tjänst från myndighet, näringsliv eller annan organisation”.

”Medarbetaren bör också ha intresse för samhällsfrågor samt historia och kultur. Erfarenhet av digital kommunikation, såsom webbredaktör eller liknande och av textproduktion, fotografering samt film och redigering”. 

Kungliga hovstaterna informerar vidare om att man tillämpar individuell lönesättning och att det görs en säkerhetskontroll innan provanställningen på sex månader inleds.

Läs mer: 53 kungliga smeknamn – vi har hela listan!

Foto Stella pictures