Nu kan du köpa Silvias privata påskduk – designad av drottningen själv!

drottning silvia påskduk georg jensen childhood
NU GRATIS

Pynta påsken kungligt! Georg Jensen har valt att återskapa drottning Silvias unika påskduk – som hon var med och designade själv.

Nu kan ditt påskbord få en kunglig touch! Vi kan nämligen berätta att Georg Jensen (länk till butik) har valt att återskapa drottning Silvias privata påskduk – som hon var med och designade själv.

Det danska designföretaget stöttar Childhood, i deras arbete mot sexuella övergrepp mot barn, och säljer nu drottningens damastduk i sin webbshop. Du hittar den här! Duken kostar 1 985 kronor och av varje såld duk går 1000 kronor till Childhoods arbete.

Duken betyder mycket för kungaparet

Silvia har alltså beslutat sig för att låna ut designen från sin personliga påskduk, som vävdes med anledning av hennes 60-årsdag. Silvia designade duken tillsammans med den danska kreatören  Diana Holstein. I samband med 60-årsdagen, år 2003, gjorde även en “vanlig” duk och en julduk. Påskduken pryds förstås även av drottningens monogram.

Tre år senare, år 2007, tog Silvia och Diana Holstein upp designsamarbetet igen. Då var det kungens tur att fylla 60 år och duon valde då att designa damastdukar och bordtabletter för Georg Jensen (länk till butik). Linnet pryddes med kungens monogram – och scoutliljan.

georg jensen drottning silvia childhood

I den unika påskduken har man förstås vävt in drottningens monogram.

“Duken har med sin eleganta design väckt glädje i den svenska kungafamiljen under många år.”, skriver Georg Jensen på sin hemsida. 

Läs mer

Här köper Silvia årets första Majblommor – och lär sig swisha!

Hovet bekräftar! Så stöttar Silvia efter oväntade skilsmässan

Silvia i Tyskland! Oväntade händelsen i folkhavet

Foto: TT, World Childhood Foundation