Nu kan du laga mat som prinsessan Marie

prinsessan marie

Nu gör hon som Meghan! Prinsessan Marie och ett gäng andra glada matlagare kommer snart ut med en ny kokbok – för att stoppa matsvinnet.

Vi har tidigare sett prins Harrys hustru Meghan göra storsuccé med “sin” kokbok Together: Our Community som gjort till förmån för offren efter den förfärliga brandkatastrofen i Grenfell Towers i London.

Boken har sålts i över 130.000 exemplar och dragit in massor av pengar, över 550.000 pund, en kunglig succé med andra ord! Nu är det den danska prinsessans tur att göra samma sak, jobba med en kokbok för välgörande ändamål.

Meghan lagar mat

Talat om vikten att äta rätt

Prinsessan Marie har flera gånger pratat om vikten att äta rätt och laga sin mat från grunden. Speciellt då att ta vara på alla matrester och inte slänga så mycket som man gör idag.

prinsessan Marie

Så vill du lära dig laga mat, gärna tillsammans med barnen, kan du titta i prinsessan Maries kokbok Mat med respekt, eller som den heter på danska “Mad med respekt”.

Konkreta exempel för att minska matsvinnet

Det är en kokbok med olika recept som ger konkreta exempel på vad du kan göra därhemma för att minska matsvinnet och äta god och nyttig mat på köpet.

Prins Joachims hustru har en längre tid varit engagerad i matfrågor och har nu inte bara skrivit förordet i boken utan också bidragit med mycket mer.

Prinsessan Marie smakar på

Förutom prinsessan har även tv-kocken Timm Vladimir, mat-experterna Anh Lê, Francis Cardenau och Michel Michaud samt kokboksförtattaren Louisa Lorang skrivit olika recept till boken.

Alla recept som finns med har baserats på mat som kan köpas överallt i Danmark, som är lätt att laga och den visar på hur man kan ta till vara precis allt som man köpt. För inget ska behöva slängas, det är något mycket viktigt för prinsessan Marie.

– Då och då låter vi barnen vara med att tömma frysen och kylskåpet innan vi handlar ny mat. Vilket innebär att jag då också kan bli en impopulär mamma för en stund. Men så måste man också vara för att bli en bra förälder i mina ögon, sa prinsessan under sitt tal på World Food Summit.

Foto: TT