Nu kliver prins Oscar fram i strålkastarljuset

prins oscar prinsessan estelle

Prins Oscar befinner sig sällan i det kungliga strålkastarljuset. När kronprinsessan firar sin namnsdag, på Inre Borggården, är det Estelle som hälsar på människor och hjälper sin mamma med presenter. Oscar håller sig mer i bakgrunden. Det håller dock på att förändras!

Efter kungens beslut om att krympa kungafamiljen på titlar får Victorias och Daniels familj en ännu mer central roll i den kungliga representationen. Madeleine och Chris bor utomlands sedan två år tillbaka och Carl Philip och Sofia har också tagit ett steg tillbaka. Estelle är Sveriges blivande drottning och har vaggats in i det kungliga livet sedan hon var liten bebis men nu har även prins Oscar börjat synas alltmer.

Prins Oscar i det kungliga strålkastarljuset

Under måndagen fyllde Oscar 4 år och Victoria och Daniel valde att hylla lillprinsen med två nya bilder. Bakom kameran står favoritfotografen Linda Broström och bilderna är tagna hemma på Haga slott. Men däremot ser man att kronprinsessparet har varit noga med att det är Oscar som ska stå i fokus, även när båda syskonen fotograferas. Kamerans fokus är på prinsen medan Estelle ansikte är mer suddigt. Det råder inga tvivel om vem som är födelsedagsbarnet.

ny födelsedagsbild på prins oscar

Prinsessan Estelle gjorde sitt första uppdrag som tvååring, när hon besökte sitt egna hertiginnedöme Östergötland 2014. Där invigde hon stigen Estelles Sagostig som hon fått namngiven efter sig i samband med dopet. Redan då, endast två år gammal, tog Estelle i hand med de hon mötte.

När Oscar gjorde sitt första officiella uppdrag, i hertigdömet Skåne, var det under stort hemlighetsmakeri. Däremot kablade hovet ut en film på när Oscar lekte i Söderåsens nationalpark i Klippans kommun – när besöket väl var över. Inga fotografer var inbjudna till eventet vilket var en stor skillnad om man jämför med storasysters besök i Östergötland då det var ett stort pressuppbåd på plats.

Prinsessan Estelle

Prinsessan Estelle tog i hand redan som tvååring vid sitt första officiella uppdrag.

Men nu verkar det faktiskt som att Victoria och Daniel tycker att Oscar är stor nog att vara lite mer i fokus. Annars hade man aldrig bjudit på den här typen av födelsedagsbilder.

Foto: TT, Linda Broström/Kungl. Hovstaterna