Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu kliver William och Catherine in i Philips ställe

04 maj, 2017, 12:08 
Margareta
Det kungliga paret får nu mer ansvar i det officiella arbetet.
Annons

Strax efter klockan 11 tidigare under dagen meddelade det brittiska hovet att prins Philip lämnar sina officiella uppgifter från och med hösten 2017.

Något som med största sannolikhet har planerats länge. Sedan en tid tillbaka har nämligen prins William och hertiginnan Catherine börjat ta en allt tydligare roll i kungafamiljen. Och nu vet vi varför.

Redan i slutet av januari tidigare i år meddelade prins William att han drar sig tillbaka som helikopterpilot inom sjukvården. Paret William och Kate påbörjade dessutom en kommande flytt från Ammer Hall i Norfolk till Kensington palace i slutet av förra året och renoveringen av det nya hemmet pågår fortfarande.

Snart kommer hela familjen däremot bo i London på heltid och från och med hösten kommer prins George att börja i en skola i London.

I och med att prins Philip avslutar samtliga uppdrag kommer prinsparet och småbarnsföräldrarna William och Catherine ta en allt större roll i det officiella arbetet för att stötta prins Charles, hertiginnan Camilla och främst drottning Elizabeth.

 

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Foto Stella pictures

Annons