Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu laddar Victoria och Daniel för sista natten med gänget som singlar

17 jun, 2010, 16:23 
Agneta Nisbeth
Annons
fest

Förberedelserna är igång för fullt på Drottningholms slott.
Förberedelserna är igång för fullt på Drottningholms slott.

Snart smäller det!

60 lådor lax har anlänt, champagnen ligger på is. Och vädergudarna är på gott humör.

Febril aktivitet råder ute i solgasset på Drottningholms slott, där kronprinsessan Victoria och Daniel Westling har sin privata lyxfest ikväll. Dit bara innersta kretsen – “the golden circle” – bjudits.

– Roligaste festen, tycker Thomas Sommerlath som är kronprinsessan Victorias kusin och förstås är med på den handplockade gästlistan. Kungen och drottning Silvia “flydde fältet” och lämnade Drottningholm vid 10-snåret i sin ljusblå miljöbil för avfärd in mot Stockholm, han i kostym och hon i ljus dräkt. Och så med SÄPO-bilen bakom sig som alltid förstås. Men till kvällen är de tillbaka, och kungen lär då utbringa välkomstskålen.

Annons

Det krattas och körs runt med trimmers, gräsmattorna ansas och klipps, hovanställda ligger på knä rabatterna och nyper bort saggiga blomblad.

En lastbil från Rosersbergs Byggnads AB står parkerad och biken från Sorunda Grönsakshandel har svept in – firman fick pris som “Årets Leverantör” förra året, och serverar förstås bara det bästa i grönsaksväg, bokstavligt talat “top of the crop”. Och avspärrningarna är förstås redan dragna och polisen på plats. Ena körfältet över slottsbron är förstås avspärrad som “gräddfil”, där vip-limousinerna snart ska glida fram om några timmar med sina partyklädda passagerare.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Christina med familjen och prinsessan Désirée.
Prinsessan Christina med familjen och prinsessan Désirée.
Ellen och Jan Dinkelspiel är nära vänner till kronprinsessparet.
Ellen och Jan Dinkelspiel är nära vänner till kronprinsessparet.

Lax i stora lass

Menyn är hemlig, men laxlådorna avslöjar att det nog blir laxcanapéer till välkomstskumpan som det talas om.

Annons

Den omtalade lyxtoaletten från företaget Hyrtoaletten i Halmstad är också på plats. Och då talar vi en tjusig inrättning med mattor, handfat och kristallkrona, cologne till händerna och riktiga handdukar. Utifrån påminner den om en liten stuga, inuti finns två toaletter, två dam och en herr. Att den forslats hit beror på att Drottningholms slott är lite under-dimensionerat på den här fronten och förstärkning behövts.
Kronprins Haakon Magnus och kronprinsessan Mette-Marit väntas hit, liksom självklart Victorias “tjejgäng” med sina respektive: Caroline Dinkenspiel, Caroline Nilsson, Andrea Engsäll, Leonie Persson, Josephine Zapata Génetay, Anna Jussil Broms, Ellen Dinkelspiel, Rebecka Wiiburg, Lovisa De Geer. Och så Emma Pernald, prins Carl Philips ex som fortfarande är god vän till kungafamiljen och varmt uppskattad av både Victoria och Daniel. Och så Victorias kusiner Gustaf och Victor Magnuson.Daniel har bjudit in barndomskompisen Niklas Ek som är ljudtekniker och bor i Huddinge, Daniel var best man på hans bröllop med Anna och bjussar nu tillbaks med råge. Sen har vi Patrick Vrbanc, delägare för Balance och Master Training. Och Hans Nelén, styrelseledamot i Master Training.

Sista natten med gänget blir en oförglömlig fest. Och i övermorgon vid fyra-snåret på eftermiddagen är Victoria och Daniel äkta makar och lyckligen i hamn. Men det är en annan historia!

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Charles Hammarsten
Annons