Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu lägger även drottning Elizabeth av med att köra bil!

04 apr, 2019, 14:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
drottning Elizabeth
Som ni kanske minns tvingades prins Philip att riva körkortet efter sin olycka med bilen för en tid sedan. Nu gör drottning Elizabeth samma sak, slutar att köra bil.
Annons

Visserligen är drottning Elizabeth 92 år och har inte ens ett körkort, men det är först nu, efter maken prins Philips bilolycka, som hon ändå funderar på sluta köra bil. I alla fall på allmän väg.

Hovets önskan

Det brittiska hovet har visserligen inte kommenterat nyheten som just nu florerar omkring i brittiska tidningar. Det är bland annat Sunday Times som skriver att drottningens säkerhetsteam bett henne, lite lagom diskret, att tänka över sitt privata körande. Hon har ju inte några problem att bli körd precis dit hon vill.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nu kör drottningen knappast några längre sträckor, inte heller är det ofta man ser henne på vanliga vägar. Mestadels kör hon bara hemma runt ägorna på Balmoral eller när hon är på Sandringham. Men det har ändå hänt att hon gett sig ut på allmän väg.

prins Philip

Sedan maken prins Philip, 97, krockade med en bil utanför Sandringham tidigare i år så tvingades han be om ursäkt offentligt och lova att aldrig sätta sig bakom ratten igen. Han skickade också ett personligt brev till kvinnan han körde på och skadade, hon bröt ändå armen.

drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth är den ende person i Storbritannien som faktiskt inte har ett eget körkort. Men hon har ändå kört bil, och andra fordon, sedan mer än 70 år tillbaka. Redan under andra världskriget såg man henne bakom ratten. Då rattade hon inte bara bilar och militärfordon utan lärde sig också arbeta som mekaniker via Women’s Auxiliary Territorial Service. Ni ser henne byta däck på bilden här nedan, under andra världskriget.

drottning Elizabeth andra världskriget

Men nu är det eventuellt slut med bilkörandet för hennes del, trots att det säkert känns tufft. Kanske är det familjen som fått drottning Elizabeth att tänka efter, kanske är det ändå dags att ge upp. Hon fyller ju snart 93 år…

Läs mer

Foto: TT

Annons