Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu lämnar prins William slottet – på kungens begäran

27 jun, 2023, 09:02 
https://image.svenskdam.se/image-9691201?imageId=9691201&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Vendela Lönnqvist
Prins William väljer det enklare livet.
Prins William väljer det enklare livet.

Storbritanniens prins väljer nu bort slottet mot ett enklare liv på landet.

Annons
Se härliga klippet! Prins Williams oväntade drag på restaurangen – Kate bryter ihopBrand logo
Se härliga klippet! Prins Williams oväntade drag på restaurangen – Kate bryter ihop

Det går ingen nöd på den brittiska kungafamiljen. Vid resor och annat finns det alltid någonstans för kungen, drottningen, prinsen eller prinsessan att bo – och det i överflöd.

Men efter att kung Charles III, 74, kröntes till kung i Storbritannien, har han gjort det till sitt jobb att dra ner på utgifter som kommer från kungliga bostäder genom att sälja dem.

Prins William checkar in på enkla hotell

Och prins William, 41, följer sin pappas fotsteg.

Istället för att bosätta sig i lyxiga, kungliga fastigheter under semestertiderna i Wales, väljer prinsen att spendera tiden i "vanliga" gästhus.

Och det finns inga planer som tyder på att utöka antalet fastigheter i västra Storbritannien. Anledningen till varför William tyr sig till simpla "bed and breakfasts" är främst för att stötta den lokala turismen i området, men också för att stötta sin fars önskningar.

Därför väljer prinsen ett enklare liv

En annan orsak till varför prinsen väljer ett lite mer enklare liv är, enligt konstitutionsforskaren Craig Prescott vid Bangor University, ganska självklar:

Annons

– Det ger paret en chans att lära känna olika delar av Wales bättre, eftersom norra och södra delarna är väldigt olika, säger han till Daily Mail.

"Väldigt privilegierade"

Kimberly Fry är ägare över lanthuset Duffry Mawr och Bluebill Inn restaurant. Hon minns tillbaka på april 2023, när prins William och prinsessan Kate bosatte sig i hennes hus och åt middag på hennes restaurang.

– De kom in som om de var en del av lokalbefolkningen. Det kända parets vistelse hölls medvetet till ett minimum, så pass lite att de lokala i puben var förvånade över den höga uppslutningen. Vi kände oss väldigt privilegierade att ha dem där.

Annons