Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu lanseras IVA-projektet Prins Daniels Fellowship

15 jan, 2013, 12:32 
Annons

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan H.K.H. Prins Daniel, Kungl. Ingenjörsvetenskaps-akademien (IVA), framstående entreprenörer och företagsledare.

Annons

Idag lanserar Kungl. Ingenjörsvetenskaps-akademien (IVA) projektet Prins Daniels Fellowship vid ett seminarium på Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola (CEH) i Västerås.

Prins Daniel och företagsledarna

Prins Daniel deltar tillsammas med ett antal framgångsrika företagsledare som inspiratörer och mentorer, exempelvis Skypegrundaren Niklas Zennström, Spotifygrundaren Martin Lorentzon och Ericssons koncernchef Hans Vestberg.

Projektets vision är att få fram fler entreprenörer. Projektet har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd, som tillsammans med prins Daniel kommer att besöka gymnasieskolor, universitet och högskolor i landet för att inspirera unga människor.

Starka förebilder

– Vi vill lyfta fram starka förebilder för unga entreprenörer, elever och studenter. Det är betydelsefullt att de unga får träffa dem, säger styrgruppens ordförande Lena Treschow Torell.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Mattias Edwall Kungahuset.se

Annons