Nu lanseras IVA-projektet Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan H.K.H. Prins Daniel, Kungl. Ingenjörsvetenskaps-akademien (IVA), framstående entreprenörer och företagsledare.

Idag lanserar Kungl. Ingenjörsvetenskaps-akademien (IVA) projektet Prins Daniels Fellowship vid ett seminarium på Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola (CEH) i Västerås.

Prins Daniel och företagsledarna

Prins Daniel deltar tillsammas med ett antal framgångsrika företagsledare som inspiratörer och mentorer, exempelvis Skypegrundaren Niklas Zennström, Spotifygrundaren Martin Lorentzon och Ericssons koncernchef Hans Vestberg.

Projektets vision är att få fram fler entreprenörer. Projektet har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd, som tillsammans med prins Daniel kommer att besöka gymnasieskolor, universitet och högskolor i landet för att inspirera unga människor.

Starka förebilder

– Vi vill lyfta fram starka förebilder för unga entreprenörer, elever och studenter. Det är betydelsefullt att de unga får träffa dem, säger styrgruppens ordförande Lena Treschow Torell.

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Mattias Edwall Kungahuset.se