Nu ler drottning Margrethe igen – fick en härlig kväll med systrarna!

Systrarna Benedikte, Margrethe och Anne-Marie unnade sig en kväll på stan! I Köpenhamns sommarvärme möttes trion upp för att umgås, något de gjort vid flera tillfällen under de senaste månaderna.

Det har varit en tung vår för drottning Margrethe av Danmark. I februari gick ju hennes älskade prins Henrik bort, och saknaden är förstås stor. Och nu i juni var det dags för ännu en begravning när drottningens kusin, prinsessan Elisabeth, gick bort.

Vilken härlig sommarkväll det blev! Margrethe och Benedikte uppskattade utomhusteatern på Tivoli.

Vilken underbar sommarkväll det blev! Systrarna Margrethe och Benedikte uppskattade utomhusteatern på Tivoli – och varandras sällskap.

Härligt då att vi åter får se drottningen skratta och le! Tillsammans med sina systrar, prinsessan Benedikte, 74, och exdrottning Anne-Marie av Grekland, 71, gästade Margrethe Tivoli i Köpenhamn häromkvällen. Men det var inte för att åka karusell som de tre kungliga systrarna hedrade Tivoli med sin närvaro, utan för att bevista premiären av en balett, baserad på HC. Andersens saga “Den ståndaktige tennsoldaten”.

Läs mer: Benediktes lycka – äldsta dottern har hittat kärleken

Exdrottning Anne-Marie av Grekland, yngst av systrarna, anländer till Tivoli.

Exdrottning Anne-Marie av Grekland, yngst av systrarna, anländer till Tivoli i ett försommarfagert Köpenhamn.

De tre systrarna har en omvittnat stark syskonrelation, och det syntes lång väg hur avslappnad och glad Margrethe var i deras sällskap. Och visst är det skönt att ha sina nära och kära att luta sig mot i sorg. Dessutom ligger hennes syster Benedikte ett år fram i sorgeprocessen, den 13 mars 2017 gick hennes make prins Richard bort, och Benedikte känner säkert igen sig i många av de känslor och tankar systern Margrethe nu bär på.

Läs mer: Margrethes första födelsedag utan Henrik – Frederik missade festen

Foto Stella pictures