Nu öppnar Buckingham Palace sina portar för allmänheten

Känner ni för att ta en runda hemma hos drottning Elizabeth? Ja nu finns det faktiskt möjlighet att följa med på en guidad rundtur i Buckingham Palace.

Drottning Elizabeth har onekligen blivit mer öppen och modern med tiden. Nu öppnar hon också portarna till pampiga Buckingham Palace!  Äntligen finns det möjlighet att titta in hos drottning Elizabeths slott II i hjärtat av London. Tillsammans med en sakkunnig guide går det nu bra att insupa den speciella historien och atmosfären i nitton officiella salonger.

Champagne ingår

Med sina förgyllda tak och glittrande ljuskronor, ger de en perfekt miljö för många berömda mästerverk från de kungliga samlingarna – målningar av Rembrandt, Rubens, Poussin och Canaletto, skulptur av Canova, utsökt exempel på Sèvres porslin och några av de finaste engelska och franska möbler som går att uppbringa i Europa. I slutet av rundvandringen serveras champagne i den stora entrén.

Prislappen på det kungliga besöket är 65 engelska pund per person, men då ingår ju också ett exemplar av den officiella guidboken, ett glas bubbel och 20% rabatt i butiken. Turen tar ca 2 timmar och erbjuds på utvalda datum från januari till april. Biljetter måste förbokas. Det finns begränsad tillgänglighet, med ett maximalt antal av 30 platser på varje tur.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All Over Press och Faksimil från det brittiska hovets hemsida.

Här kan ni läsa mer om rundturerna på det brittiska hovets hemsida››

Läs även:

Titta in i huset som prins Charles räddade åter eftervärlden››

Prins Charles fick kritik för sin dåliga investering i Dumfries House››

Nu släpps fler detaljer om prins Williams bröllop››

Prins Philip har fått en rejäl blåtira››