Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu slåss de unga skånska grevinnorna om prins Carl Philip

10 mar, 2009, 18:50 
Carl Philip bor som en prins i slottsflygeln på Skarhult – och hela Skåneadeln jublar! Prins Carl Philip är ett hett byte efter att förhållandet med Emma Pernald tagit slut. Tänk om han skulle gifta sig med en ung grevinna...
Annons

Vi har sett prinsen festa runt i Skåne med såväl nyvunna kompisar från Alnarps internatskola som gamla vänner från slott och herresäten. Nu kan Carl Philip verkligen känna sig fri och “ta för sig”. Den skånska adeln har ju inget emot att ha en prins i “fästfolks-soffan” innan skolterminen är slut… Liksom sina kursare går Carl Philip visserligen till “Syltan” och äter dagens lunch för 58 kronor. Men någon vanlig Alnarpselev lär han aldrig bli – när terminen drog igång fick alla mejl om hur Hans Kungliga Höghet skulle tituleras: Det är “prinsen” som gäller och ingenting annat!

Carl Philip bor på Skarhults slott under studierna

Efter att ha ratat rummen i studentkorridoren bor Carl Philip istället ståndsmässigt på Skarhults slott tillsammans med studiekamraten och godsägaren Henric Weijber, 35, nygift med Riksidrottsförbundets ordförande Karin Weijber Mattsson. Carl Philip och Henric har mycket gemensamt, förutom att de är “sambor” i Skåne, så kommer de så småningom nästan att bli grannar i Sörmland. Henric bor och arbetar på familjens säteri Hagbyberga – och Carl Philips ärvda gård Ökenäs ligger alldeles i närheten.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Deras värd på Skarhult och gode vän, friherre Carl Johan von Schwerin, 37, är en kunnig man inom sitt gebit. Han är gift med Alexandra och pappa till Werner, 5, Isabella, 4, och Diana, 1.

Carl Philip hade förstås många slott att välja på, men att det blev Skarhult är inte så konstigt: Carl Johan von Schwerins mamma Lykke har varit hovdam hos prinsessan Benedikte, hans faster Louise Lyberg är före detta statsfru och chef för drottningens hovstat. Och hans ingifta faster Christina von Schwerin är hovdam hos drottning Silvia!

De unga grevinnorna står på kö

I de fina slottssalongerna i södra Sverige finns många vackra unga grevinnor som grabbgänget är villigt att presentera för prinsen. På Skabersjö finns Lundsbergskompisen Otto Thott som gifte sig med Ulrika Ringström strax före jul.

På Yddingenäs finns Gustav Thott, pojkvän till prinsessan Madeleines väninna Lussan Gottlieb, och i kulisserna kanske Falsterbo-kusinen Wiveka Thott, Carl Philips första flickvän?

På Övedskloster väntar syskonen Ramel, som gärna vimlar och jagar med Carl Philip och på familjen Wachtmeisters slott Wanås finns sönerna Harald och Didrik som hör till prinsens kompisgäng. Så nog finns det förutsättningar för slottspartyn med Sveriges hetaste singel som hedersgäst!

Foto: TT

Annons