Nu spekuleras det i vad babyn ska heta…

Nu spekuleras det i vad babyn ska heta...
Annons

Det spekuleras mycket kring kön och namn nu i Storbritannien inför Kates och prins Williams kommande bebis.

En brittisk undersökning där 1 952 invånare deltog visade att Alexandra och Grace var mest passande namn om det blev en flicka och James för en pojke.
Alexandra är dock inte ett så vanligt namn bland kungafamiljen, men drottningens kusin och det yngsta barnbarnet till George V heter prinsessan Alexandra.

 Namntrend

Men oavsett vad William och Kate väljer för namn är det lätt för dem att skapa en ny namntrend. Fler lär döpa sina barn efter dem.
Andra alternativa flicknamn som var populära i undersökningen var Victoria, Charlotte, Elizabeth, Diana och Sophia.
Omtyckta killnamn bland britterna var Louis, Richard, William och Spencer.

En flicka?

När Kate var på besök i Grimsby i mars ska hon avslöjat sitt och Williams barns kön, något som vi tidigare berättat om. En medlem av den samlade publiken hävdade att den hört “tack så mycket jag ska ta den till min d…” när Kate tog emot en nallebjörn av en åskådare i publiken. Så kanske blir det en dotter?

Annons

Av Emma Bevegard
Foto: Stella Pictures

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

22 kommentarer till “Nu spekuleras det i vad babyn ska heta…”

 1. Hansen skriver: 1 maj, 2013

  Bliver spændende 🙂


 2. M skriver: 1 maj, 2013

  Vacker som vanligt! Hoppas på en liten Richard, eller Elizabeth!


 3. Nettan skriver: 1 maj, 2013

  Tror säkligen barnet om det blir en flicka får flera namn,och då får det nog heta Diana.


 4. liljan skriver: 1 maj, 2013

  Ja tänk vad en baby kan ställa till det…… Dela släkt,vänner och framförallt allmänheten i 2 läger om vilket namn som passar för det blir väl samma sak där i det kontroversiella England att namnet “måste” vara kungligt…


 5. Pamela P skriver: 1 maj, 2013

  Det här är väl vad vanliga britter önskar. Så kungahuset lär nog inte bry sig i det så mycket eftersom traditionen bestämmer tronarvingens namn. Därför kan inte Grace komma på fråga ens som övrigt namn på en flicka. Samma sak med Diana. Det blir för tungt att bära Diana fast det inte skulle bli tilltalsnamn. Möjligt kan det användas som övrigt namn på en yngre dotter. Får den blivande drottningen namn efter Diana så är det Frances som gäller. Victoria är ett annat namn som knappast kommer på fråga eftersom Elizabeth avskyr det. Spencer kommer absolut inte på fråga för en son. William och Louis sparas antagligen till en yngre son.


 6. Pamela P skriver: 1 maj, 2013

  Angående pojknamn så har jag sett i många undersökningar att britterna vill ha James och Richard om det blir en pojke. Arthur och Philip torde vara givna som övriga namn. Det fjärde namnet är ett ?. Eftersom skottarna börjar bli separatistiska så kanske James är på plats som tilltalsnamn. Det är möjlig att det öppnar för att det fjärde namnet då blir Francis som är Michael Middletons andra namn. Francis har tidigare använts som övrigt namn på prinsar. Om man inte väljer James som tilltalsnamn så kommer man kanske att ta ett annat skotsk kunganamn som fjärde som t.ex. Kenneth, Malcolm, Donald, Duncan, Alexander, Constantine, David eller Robert.


 7. Pamela P skriver: 1 maj, 2013

  Alexandra av Kent är inte George Vs yngsta barnbarn. Det är prins Richard, hertig av Gloucester som är det. Drottning Elizabeths fullständiga namn är Elizabeth Alexandra Mary. Tar man Alexandra kan man inte välja Mary eftersom Elizabeth är givet son nr. 2 i ordningen av 4 namn. Jag tror inte att en flicka får QE2s alla förnamn. Kate och hennes mamma heter Elizabeth som andra namn. Frances var Dianas andra namn och hennes mors tilltalsnamn så det är troligtvis nr.3 av 4. Caroline påminner för mycket om mormor Carole. Charlotte kanske, men jag tror mest på Mary eller lltet på Anne. Det fjärde och sista namnet är ett ?.


 8. norskinnen skriver: 1 maj, 2013

  Flicka: Elizabeth
  pojke: James


 9. ida skriver: 1 maj, 2013

  “Alexandra är dock inte ett så vanligt namn bland kungafamiljen” … Hva med Dronning Alexandra, gift med Edward Vll? Nåværende dronning heter jo Elizabeth Alexandra Mary?


 10. Tjohanna skriver: 1 maj, 2013

  Låga odds på Diana om det blir en flicka.


 11. Pallesen skriver: 2 maj, 2013

  Har I kanske glemt, at England i begyndelsen af 1900-tallet havde en Queen Alexandra, hun var født dansk prinsesse ? Så uvanligt kan man ikke just sige det er.
  Diana tror jeg kun vil blive et mellemnavn… og et kaldenavn bliver et traditionelt, ikke som i Sverige, hvor man har valgt et navn langt ude i familiekredsen.
  En søn: Arthur, King Arthur. Nej, … George eller Edward.


 12. My skriver: 2 maj, 2013

  Elisabeth, Carole och Diana lär säkerligen ingå i namnet om det blir en flicka.


 13. nina skriver: 2 maj, 2013

  Det behövs många flickor för att bevara freden…..


 14. Lena skriver: 2 maj, 2013

  Prins Edwards son heter ju James så det tror jag inte de kommer att välja som tilltalsnamn


 15. Magdalena skriver: 2 maj, 2013

  Blir det en pike vil nok William, med sterk støtte fra sin bror Harry, presse igjennom Diana som førstenavn.

  I fremtiden blir det dermed en reell queen Diana,- og ikke bare en “queen of hearts” som hun selv trodde i sine mørkeste stunder.

  Uretten som ble begått mot Diana må balanseres ut på et tidspunkt.


 16. Tina skriver: 2 maj, 2013

  Tänk om……………………..
  Ja tänk om Diana..ja eller Mrs Al Fayed hade levat..!
  Skulle barnet då heta Fatima eller Mohammed..?
  Skönt att den frågan inte är aktuell..!


 17. Tjohanna skriver: 2 maj, 2013

  #5,6,7=Pamela, Skottarna börjar inte bli separatistiska som du skriver. Det har de alltid varit. Liksom irländarna.


 18. Tjohanna skriver: 2 maj, 2013

  Tillägg: Egentligen handlar det inte alls om separatism utan om rätt till sitt eget land.


 19. Pamela P skriver: 2 maj, 2013

  #14 Lena
  Drottning Elizabeths kusin hertigen av Kent heter prins Edward. Hennes yngste son heter prins Edward och hennes andre son har Edward som övrigt namn. Edwards son heter James och han är kusin med William. Skulle William kalla sin son för James skulle han få samma släktförhållande som prinsarna Edward och Edward, alltså kusinbarn.


 20. Pamela P skriver: 2 maj, 2013

  #17,18 Tjohanna
  Jag vet inte om mitt första inlägg gick fram då datorn fick något fel men 2014 röstar skottarna om frihet. Skottarna har en egen regentlängd som de vill att brittiska monarker skall respektera. I Skottland borde drottning Elizabeth vara utan ordningstalet II eftersom skottarna inte tidigare har haft någon drottning som hetat Elizabeth. Men E som första brittiska monark struntade i det och kallade sig “den andra” i Skottland vilket har gjort skottarna mycket upprörda.
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_monarchs_of_Scotland
  http://en.wikipedia.org/wiki/Edward,_Duke_of_Kent


 21. Pamela P skriver: 2 maj, 2013

  Engelska folket vill helst ha James och det ville de redan ha då William föddes. Då William föddes var Richard och Henry inte särskilt högt upp på listan men idag är Richard nr. 2 och Henry nr. 3. Vid tiden för Williams födelse så var George nr. 2, Edward nr. 3 och William nr. 4. Idag ligger George och Edward i botten av listan.


 22. Pamela P skriver: 3 maj, 2013

  De engelska kungarnas ordningsnummer börjar med William I.
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_monarchs_of_England


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar