Nu startar Victorias vandring – hennes personliga önskemål inplanerat i schemat

Kronprinsessan Victoria fortsätter med sina landskapsvandringar. Under eftermiddagen kommer hon att vandra i Nordkoster i Bohuslän.

Nu har kronprinsessan Victorias vandring i Bohuslän börjat! Under lunchtid ankom hon till Nordkoster, där hon under dagen kommer att vandra en 5 kilometer lång sträcka.

Under eftermiddagens vandring kommer hon bland annat att stanna till och tillsammans med ett antal skolelever städa stranden i Basteviken.

Kronprinsessan Victoria tillsammans med människor.

Nu börjar vandringen i Bohuslän för kronprinsessan.

Hon blev väl mottagen av såväl barn och vuxna som kommit till Nordkoster för att hälsa kronprinsessan Victoria välkommen. Vissa av dem kanske till och med skulle gå med och vandra, då vandringen är öppen för allmänheten.

Vid mottagandet fick hon en drös av handplockade blommor, bland annat liljekonvaljer.

Kronprinsessan Victoria doftar på liljekonvaljer som en liten pojke sträcker fram.

Åh så ljuvliga liljekonvaljer! En liten pojke ville att kronprinsessan Victoria skulle dofta på blommorna först.

Denna vandring blir kronprinsessans tionde sedan starten i Västergötland under september i fjol. I och med vandringarna vill kronprinsessan Victoria belysa vikten av friluftsliv, motion och hälsa. Under vandringen i Bohuslän passar hon dessutom på att uppmärksamma en annan fråga hon brinner för. Enligt länsstyrelsen i Västra götalands län har Victoria sedan länge haft som önskemål att få uppmärksamma mängden plast och skräp på den svenska Bohuskusten, för att fler ska inse problemet och göra något åt det. Nu har hennes önskan blivit verklighet, och gruppen kommer därför gemensamt städa en av ständerna under promenaden.

Läs mer: 11 härligaste bilderna från Victorias Ölandsvandring

Foto: Stella Pictures