Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu stundar bröllop i Bad Berleburg - men inte för svenska Carina...

09 mar, 2011, 08:08 
Agneta Nisbeth
Annons

Stackars Carina Axelsson. Nu rustar “svägerskan” prinsessan Nathalie av Sayn-Wittgenstein-Berleburg för sitt och maken Alexander Johannsmanns stundande bröllop men svenska Carinas dröm att själv få stå brud verkar allt mer fjärran.

Stackars svenska Carina Axelsson, 42! Medan “svägerskan” prinsessan Nathalie av Sayn-Wittgenstein-Berleburg, 35, nu rustar för sitt och maken Alexander Johannsmanns, 33, stundande bröllop i Evangeliska kyrkan i Bad Berleburg den 18 juni i sommar och förstås gläds över detta, så tycks Carinas dröm att själv få stå brud alltmer ouppnåerlig.

Annons

Vill gifta sig

Carina – som ni ser på bilden här intill med sin Gustav på Victorias och Daniels bröllop – vill ju så gärna gifta sig med arvprins Gustav, 42, Nathalies storebror. Och han med henne förstås. Om det inte vore för det idiotiska testamentet… Gustav och Carina bor också på Berleburgs slott, och är behjälpliga med ruljansen. Nathalie är ju, som ni säkert vet, dotter till danska drottning Margrethes lillasyster Benedikte och hennes man, prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Så massor av kungliga gäster väntas till vigseln i sommar. Carina och prins Gustav har varit ett par i flera år och får än en gång nöja sig med att “titta på”, för till altaret tycks de aldrig komma. Testamentet som Gustavs farfar Gustav Albrecht totade ihop år 1939 säger nämligen att hans efterkommande – i detta fall Gustav – måste gifta sig ariskt, protestantiskt och adligt för att inte förlora rätten till Berleburg. Carina har dessvärre inte ett uns adligt blod i ådrorna. Testamentet har klandrats såsom varandes idiotiskt. Utredning pågår.’

Annons

Höggravid

Nathalie och Alexander är ju faktiskt redan gifta, men då “bara” borgerligt. Ceremonien ägde rum hemma i Orangeriet i Berleburgs slottpark, den 27 maj 2010. Nathalie var höggravid med parets son Konstantin som föddes den 24 juli på Helioskliniken i Bad Berleburg. Konstantins namnfläta imponerar: Konstantin Gustav Heinrich Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg-Johannsmann.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons