Nu svarar Märtha Louise på kritiken

08 aug, 2019, 16:00 
https://image.svenskdam.se/agneta-200x248.jpeg.jpg?imageId=5470953&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Agneta Nisbeth
Märtha Louise Durek
Som vi skrev igår kommer prinsessan Märtha Louise inte längre använda sig av sin prinsesstitel när hon inte representerar det norska kungahuset. Nu ger hon också kritikerna svar på tal.
Annons

På sitt nya Instagramkonto, där hon inte längre kallar sig för prinsessan Märtha Louise utan bara Märtha Louise Intuivtve, så ser vi att hon på ett knappt dygn fått över 6000 följare. Pojkvännen Shaman Durek har redan skrivit att “du är en så stark kvinna och jag är så stolt över dig”.

Shaman Durek och Märtha Louise

De allra flesta av dem som skriver kommentarer skickar uppmuntrande hälsningar och tackar prinsessan för allt hon gjort. Medan andra kommentarer är betydligt mer kritiska, både på hennes gamla konto och på det nya. Men prinsessan ger också svar på tal till dem som inte är så positiva:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det är ju kul att du följer mig här på Instagram, även om du inte har något till övers för det jag gör, skriver prinsessan till en som svar.

Annons

“Bedriver kvacksalveri”

Recept.se Nyhetsbrev

En annan person, en norsk journalist som öppet kritiserat prinsessan Märtha Louise användning av titeln prinsessa i samband med sin kommersiella verksamhet, skrev att hon var glad att läsa hur prinsessan visar både respekt och styrka. På det inlägget svarade Märtha Louise:

– Tack för det. Men att kasta ur sig anklagelser för att jag bedriver kvacksalveri är kanske inte så bra i längden. Jag är i alla fall glad över att du tycker jag gjort det rätta med mitt beslut.

Märtha Louise

Som vi tidigare skrivit så skrev prinsessan under onsdagen ett mycket uppmärksammat inlägg på Instagram:

“Tillsammans har vi nu kommit fram till att jag endast använder titeln prinsessa när jag representerar kungahuset och göra mina officiella uppdrag, hemma, utomlands och i mer privata sammanhang. Jag ska från idag inte använda mig av min prinsesstitel i kommersiella sammanhang.”

Annons

Betalar skatt som alla andra

Prinsessan svarar sedan på en annan kommentar om beslutet som hon fått:

– Ni vet att jag redan avsagt mig titel Ers Kungliga Höghet, jag sa också ifrån mig apanaget och valde istället att gå ut i arbetslivet och betala skatt som alla andra, jag har dessutom skapat mina egna arbetstillfällen, plus att jag gett jobb åt andra, skriver prinsessan som svar till en av kommentarerna berättar seher.no.

Märtha louise instagram
På den tidigare reklamen stod det “Princess Märtha Louise”, detta är nu ändrat och titeln prinsessa är borttagen.

Hon menar vi måste se till hela bilden, inte bara det som hänt just nu:

– Så jag har redan gjort ändringar i mitt liv för att de ska passa både i mitt offentliga liv och till det rent kommersiella, detta är bara ett steg till. För det är lätt att döma utan att veta hela historien bakom.

Annons

På lördag är det dags

Hon fortsätter också att göra reklam för sitt och pojkvännen Shaman Dureks Sit Down Social Webinar” som kommer äga rum nu på lördag klockan 23.00. Det finns också en länk till en plats där man kan registrera sig för att vara med om eventet, och betala för det. Att vara med om det hela kostar nämligen 60 US dollar. Reklamen för eventet är också ändrad, istället för “Princess Märtha Louise” som det stod på den tidigare bilden, står det numera endast “Märtha Louise”.

Foto: TT och Instagram/prinsessan Märtha Louise

Annons