Nu tar kungafamiljen semester – så går det till!

Efter midsommarfirandet drar sig kungen och drottningen tillbaka för att njuta av sommaren. Kungen har bara ett viktigt uppdrag kvar innan det är dags att njuta av semester på Öland.

De senaste veckorna har kungafamiljen schema blivit allt glesare. Kungen och drottningen brukar alltid påbörja sin semester efter midsommar och så även i år. Det enda kungen ska uträtta under semestern är att dela ut pris till sin dotter på Solliden. Victoria har nämligen fått utmärkelsen “Årets ölänning” och prisas av pappa kungen den 5 juli.

Men innan dess ska det stora flyttlasset gå från Stockholm till Öland. Kungen och drottningen brukar nämligen fylla en stor bil med allt de behöver inför en sommar på Solliden.

Även kungahusets hästar brukar följa med till semesterparadiset. Och kanske kommer prinsessan Estelles älskade ponny Viktor att få bo hos mormor och morfar på Öland i sommar.

– Hovstallets hästar inklusive kungafamiljens privata hästar går ut på sommarbete under sommarmånaderna. Under kronprinsessans födelsedag på Öland är det dessa hästar som brukar nyttjas till att dra häst och vagn. Men hur många hästar eller exakt vilka av dem som följer med till Öland, det vet jag inte, säger hovets informationschef Margaretha Thorgren.

Kungens hund Brandie brukar också tillbringa sommaren på Solliden när kungafamiljen är där.

Kungafamiljen samlad i trädgården framför Sollidens slott.

Läs mer: Det här gjorde prinsessan Madeleine i helgen

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia får vänta till juli innan de går på semester med sina två små barn. Prinsessan Sofia är mammaledig men har ändå hoppat in på olika uppdrag då och då. Även hon gör ett sista uppdrag innan semestern den 5 juli, då med organisationen Girl Effect där hon finns på plats i slottet.

Carl Philip har en seglarhelg att se fram emot innan långledighet. Prinsen befinner sig nämligen i Haag i Nederländerna vid Volvo Ocean Race 30 juni-1 juli.

Victoria och Daniel samt Madeleine och Chris har inga uppdrag förens i slutet av augusti enligt kungahusets schema. Nu får de njuta av välförtjänt semester i sommarvärmen!

Läs mer: Nytt pris till kronprinsessan Victoria – dubbelfiras på Öland i juli

Foto: IBL, Stella pictures