Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu toppar kronprinsessan Victoria modeeliten

12 sep, 2010, 10:10 
Agneta Nisbeth
Annons
kronprinsessan-victoria

Modemedvetna kronprinsessan Victoria och kronprinsessan Mary.
Modemedvetna kronprinsessan Victoria och kronprinsessan Mary.

Modevärldens alla stilikoner har fått konkurrens.

Idag är det kronprinsessan Victoria som sätter stilen.

Kärlekslyckan har fått vår sessa att bli säker, mogen och personlig.

Kronprinsessan Mary av Danmark har hittills varit en av de allra mest älskade stilikonerna i kungliga sammanhang. Men nu har den australiensiska brunetten fått konkurrens – från svenskt håll. På bara ett år har Victoria tagit över stiltronen. Kronprinsessan Victorias nya stil andas styrka, personlighet – och framförallt lycka! Nu klär hon sig som den öppna, personliga och fantastiska person hon verkligen är. De starka känslorna för Daniel verkar ha smittat av sig på garderoben. Kläderna är själens spegel och med det ena talande plagget efter det andra avslöjar Victoria sitt sprudlande känsloliv genom att klä sig i läckra färger, skira klänningar och trendiga designeroutfits. Nu klär sig kronprinsessan Victoria i samma märken som stilförebilder som Ebba von Sydow och Agnes Carlsson.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kärleken har gjort hennes starkare och lyckligare.
Kärleken har gjort hennes starkare och lyckligare.

Starkare och gladare

– Ni har säkert sett på mig de senaste åren att jag verkat både starkare och gladare, sa Victoria den 24 februari 2009 då förlovningen med Daniel Westling eklaterades.

Annons

Och visst stämmer det. Allt eftersom kärleken till fästmannen vuxit sig starkare har också Victoria förändrats. Borta är de murriga jordiga färgerna, de låga klackarna och den vardagliga, anonyma hästsvansen. Kronprinsessan har sagt adjö till glasögonen och de pösiga lite tantiga dräkterna. Nu är det starka, sprakande och levande kulörer som gäller, klackarna är högre och klänningarna tightare. Stilen är snyggare, djärvare och hetare.

Kronprinsessan Victoria med sin prins Daniel.
Kronprinsessan Victoria med sin prins Daniel.

Knut och hästsvans

– Kläder är naturligtvis viktigt för mig. Men det är först på senare tid som jag har insett vad de egentligen betyder, har hon berättat.

Med hjälp av stylisten Tina Törnqvist visar Victoria gång på gång att hon numera är en riktig modesessa. Victorias kropp är vältränad och slank, hon passar i det mesta och tvekar inte längre att visa lite hud. Nu får vi ofta se kronprinsessans vältränade armar när hon bär baraxlat, speciellt i festligare sammanhang. Förr hade hon håret i hästsvans eller knut, nu låter hon det leka i vinden och bölja fritt över ryggen.

Höga klackar och starka färger är numera kronprinsessans melodi.
Höga klackar och starka färger är numera kronprinsessans melodi.

Victorias nya snygga stil:

Högre klackar

Starkare färger

Svensk design

Utslaget hår

Spännande material

Annons

Stora designerväskor i skinn

Populära trendplagg

Stora glittriga örhängen

Designerfavoriter i garderoben:

Anna Holtblad

YSL-skor

Pär Engsheden

Armani

Elie Saab

Åtråvärda plagg passar också en sessa:

Förra året visade sig kronprinsessan ute i den mycket omskrivna, och i modesammanhang åtråvärda, starkt gröna mockajackan i mc-modell från Acnes sommarkollektion 2009. Vi har också sett att hon älskar att klä sig i trendiga svenska märket Odd Mollys bekväma tunikor med brodyr.

Nu senast visade hon dessutom upp sig i en lila klänning från märket Greta. Greta-klänningarna har blivit en riktig favorit hos kändisarna. På modefesten ELLE-galan i år kom till exempel Ebba von Sydow iklädd en likadan klänning fast ljusgrön.

Och håret då?

Förr älskade kronprinsessan att ha håret i en stram hästsvans. Nu experimenterar hon desto mer och varvar utsläppta böljande lockar och snedlugg med festliga uppsättningar och representativa knutar.

Av Johanna Lejon
Foto: IBL

Annons