Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Nu vågar ingen smyga i buskarna efter kronprinsessan

05 sep, 2009, 09:03 
Agneta Nisbeth
Annons
Willem

Surt tycker holländska pressen, men kronprins Willem-Alexander fick rätt!

En holländsk domstol har dömt flera nyhetsbyråer att betala skadestånd för att de inkräktat på holländska kronprinsfamiljens privatliv och fotograferat Máxima och dottern Amalia i skidbacken under semestern i Cerro Bayo Argentina i juli i år.

Kronprins Willem-Alexander och kronprinsessan Máxima är glada över att domen kom före den förestående resan till USA, för att klarlägga var gränserna går.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Svek sina löften

Domen välkomnas dock inte av den holländska pressen som tycker att kronprins Willem-Alexander bara vill utnyttja de privilegier det innebär att vara kunglig, utan att ha några skyldigheter eller plikter.

Kronprinsen har kritiserats hårt efter avslöjandet att han inte hållit sina löften när det gäller att verka för en drägligare tillvaro för lokalbefolkningen i Mozambique där kronprinsen fått ett mycket kritiserat tillstånd att bygga ett lyxigt semesterpalats.

På ön Manchangulo i södra Mozambique ståtar kronprinsfamiljens lyxvilla, men av de kungligt utlovade skol- och vattenförsörjningsprojekten syns inte ett spår. Det påstås att kronprinsen dragit sig ur projekten på grund av inblandningen av tvivelaktiga finansiella aktörer och att en stiftelse nu tagit över ansvaret. Men lokalbefolkningen känner sig svikna och holländsk press frossar i avslöjandet om den gnidne kronprinsen!

Av Eva Österlind

Foto: Stella Pictures

Annons