Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Nu väntar lediga dagar för Felipe och Letizia

06 aug, 2019, 12:00 
Agneta Nisbeth
Felipe Letizia barnen
De årliga bilderna på den spanska kungafamiljen från Palma och slottet Marivent har äntligen kommit!
Annons

Nu väntar äntligen semester för den spanska kungafamiljen. Häromdagen var det åter dags för den årliga sommarfotograferingen på Mallorca för kung Felipe, drottning Letizia och deras bägge döttrar, prinsessan Sofia och kronprinsessan Leonor.

Lata dagar på Mallorca

Visserligen har kung Felipe arbetat en del sedan dessa bilder tagits, som ni ser på bilden från spanska hovets Facebook längre ner i artikeln. Kungen kan kanske komma att behöva hoppa in lite då och då även under semestern, men för resten av familjen stundar i alla fall många lata dagar på slottet Marivent i Palma de Mallorca.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
spanska kungafamiljen på Mallorca
Spanska kungafamiljen
Annons

Drottning Letizia har tidigare sagt att livet på Mallorca är något hon längtar efter varje år, då inte bara för att alla är lediga utan för den speciella atmosfär som finns på ön. Fast vi vet att både Leonor och Sofia har en resa till USA inplanerad, och ett sommarläger där innan skolan börjar igen till hösten.

Modemedvetna Letizia bar snygg sommarklänning

Just denna dag bar den modemedvetna drottningen en läcker sommarklänning med rosa blommönster från Mint&Rose, medan Leonor som fyller 14 år i oktober bar en outfit från Massimo Dutti medan systern Sofia, 12, hade valt ett par shorts.

Annons
Spanska kungafamiljen
Spanska kungafamiljen
Spanska kungafamiljen
Annons

Kungafamiljen verkar stor varandra mycket nära och både kung Felipe och drottning Letizia håller ofta sina döttrar i hand. Fast det dröjer nog inte så många år innan den kommer kännas konstigt – nu när de växer till unga kvinnor.

Ute på middag i Palma

Vi har också sett Felipe och Letizia ute på middag på krogen Ola del Mar i centrala Palma, då var förutom parets döttrar även den forna drottningen Sofia med. Flickornas farmor går också hand med sitt barnbarn.

Annons
Felipe Sofia letizia sofia leonor

Ett flertal tidningar börjar nu spekulera i varför de spanska kungligheterna absolut måste hålla sina relativt vuxna flickor i handen så ofta.

Några menar att det är för att de inte riktigt vill släppa taget om sina barn, andra menar de vill skydda dem mot pressen. Det finns också de som menar det är en form av makt eller tvärtom, att det bara är gulligt och naturligt. Vad säger ni?

Foto: TT

Annons