Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ny baby i brittiska kungahuset!

04 sep, 2013, 11:08 
Annons
hatt

Nu har prins George fått en lekkamrat! Sommarens andra kungliga baby är född – möt Maud, dotter till stolta föräldrarna Lord och Lady Frederick Windsor.

Hello Magazine fick en intervju med de lyckliga förstagångs-föräldrarna i deras hus i Hollywood och visar en exklusiv bild på babyn. Flickan föddes den 15 augusti och heter Maud Elizabeth Daphne Marina.

Michael

Första barnbarnet

Med på bilden är också babyns farföräldrar, prins och prinsessan Michael av Kent som nu hälsar på sonen, sonhustrun och första barnbarnet. Maud föddes på Ronald Reagan UCLA Medical Centre i Los Angeles.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
brud
dotter

Lord Frederik gifte sig med den 33-åriga skådespelerskan Sophie 2009.

Annons

Brittisk prinsessa

Så här berättar “Freddie” om hur de kom på namnet:

– Vi tyckte om tanken på ett gammaldags, brittiskt namn och det finns en rad prinsessor som hette Maud i min pappas släkt. En var exempelvis Edward VII:s yngsta dotter, som blev drottning i Norge. Maud är också ett vackert och elegant namn och har alltid varit vårt första val.

Namn efter drottningen

Elizabeth fick babyn heta efter drottningen, Daphne efter Sophies mormor och Marina heter hon efter Sophies farmor.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Annons