Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ny bebis i kungafamiljen – nu bekräftar prinsessan lyckan!

09 jan, 2024, 07:00 

Wow – vilken lycka!

Annons

Det råder fullständig glädjeyra i ett Europeiskt kungahus. Det är nämligen prins Felix och prinsessan Clarie av Luxemburg som den sjunde januari välkomnade sin lilla son till världen.

Nu avslöjas hans namn!

Tillbakablick: Estelles första kungliga uppdrag!Brand logo
Tillbakablick: Estelles första kungliga uppdrag!

Lyckan i kungafamiljen – nu är nya bebisen här

Prins Felix och prinsessan Clarie tillhör Luxemburgs kungafamilj, och har sedan tidigare två barn. Dottern prinsessan Amalia och sonen prins Liam.

Det avslöjades att familjen väntade nytillskott i mitten av juli, och lyckan var total! Det innebar ju att storhertig Henri och storhertiginnan Maria Teresa skulle få sitt sjunde barnbarn.

Och nu är lillen här! Det tillkännager man i ett pressmeddelande, där bebisens namn också avslöjas: Balthasar Felix Karl.

Annons

Föräldrarna mår bra, och han föddes på Maternité Grande-Duchesse Charlotte. Balthasar Felix Karl vägde 3220 gram och var 50 centimeter lång vid födseln.

Prinsessan Clarie och prins Felix av Luxemburg
De nyblivna föräldrarna i april i år.

Så träffades prins Felix och prinsessan Clarie

Prins Felix är nummer två i tronföljden, och gifte in prinsessan Clarie i familjen 2013. De träffades när de båda studerade på internatskola i Schweiz, och kärleken tog fart.

Annons

Sedan bröllopet har de bott med sina två barn i Frankrike, på en idyllisk vingård i Lorgues som Claries föräldrar äger. Och nu har de alltså fått en ny liten bebis att bekanta sig med – så mysigt!

Prins Felix och kronprinsessan Victoria
Prins Felix träffade kronprinsessan Victoria 2019.

Foto: TT

Annons