Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ny bebis i kungafamiljen – nu bekräftar prinsessan lyckan!

09 jan, 2024, 07:00 

Wow – vilken lycka!

Annons

Det råder fullständig glädjeyra i ett Europeiskt kungahus. Det är nämligen prins Felix och prinsessan Clarie av Luxemburg som den sjunde januari välkomnade sin lilla son till världen.

Nu avslöjas hans namn!

Tillbakablick: Estelles första kungliga uppdrag!Brand logo
Tillbakablick: Estelles första kungliga uppdrag!

Lyckan i kungafamiljen – nu är nya bebisen här

Prins Felix och prinsessan Clarie tillhör Luxemburgs kungafamilj, och har sedan tidigare två barn. Dottern prinsessan Amalia och sonen prins Liam.

Det avslöjades att familjen väntade nytillskott i mitten av juli, och lyckan var total! Det innebar ju att storhertig Henri och storhertiginnan Maria Teresa skulle få sitt sjunde barnbarn.

Annons

Och nu är lillen här! Det tillkännager man i ett pressmeddelande, där bebisens namn också avslöjas: Balthasar Felix Karl.

Föräldrarna mår bra, och han föddes på Maternité Grande-Duchesse Charlotte. Balthasar Felix Karl vägde 3220 gram och var 50 centimeter lång vid födseln.

Prinsessan Clarie och prins Felix av Luxemburg
De nyblivna föräldrarna i april i år.
Annons

Så träffades prins Felix och prinsessan Clarie

Prins Felix är nummer två i tronföljden, och gifte in prinsessan Clarie i familjen 2013. De träffades när de båda studerade på internatskola i Schweiz, och kärleken tog fart.

Sedan bröllopet har de bott med sina två barn i Frankrike, på en idyllisk vingård i Lorgues som Claries föräldrar äger. Och nu har de alltså fått en ny liten bebis att bekanta sig med – så mysigt!

Prins Felix och kronprinsessan Victoria
Prins Felix träffade kronprinsessan Victoria 2019.

Foto: TT

Annons