Ny bild på kungen och Silvia – har lämnat stan och flytt kaoset

Kungen och Silvia håller sig sysselsatta.
Kungen och Silvia håller sig skyddade från coronaviruset. Nu har kungaparet lämnat storstaden – och sökt skydd annorstädes.
Annons

Coronaviruset har tvingat vår kungafamilj till eftergifter, justeringar och nytänk. Vardagen har förändrats helt för kronans representanter, som för så många andra svenskar.

I sitt tal till svenska folket bedyrade kung Carl Gustaf att han och drottning Silvia försöker leva efter rekommendationerna som Folkhälsomyndighetens experter stipulerat.

– Vi har alla ett eget ansvar att undvika att bidra till smittspridningen. Vi behöver lyssna till råden som våra sakkunniga myndigheter ger, sa kungen.

Annons

– Jag och drottningen och vår familj försöker i så stor utsträckning som möjligt leva efter just de här råden. Nu behöver alla i Sverige, du och jag, göra allt vi kan för att hjälpas åt.

Annons

Coronaviruset: Här gömmer sig kungen och Silvia

Nu vet vi att kungen och Silvia inte är kvar på Slottet. Via kungahusets officiella Instagram-konto har vi fått en uppdatering som gör gällande att de har lämnat storstaden – som av många experter pekas ut som extra sårbar för smittan.

“Kungen och Drottningen befinner sig sedan en tid tillbaka på Stenhammars slott i Södermanland. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Via videolänk höll Kungaparet och Kronprinsessparet i dag ett sammanträde med hovets tjänstemän för att med anledning av coronaviruset omplanera kommande aktiviteter och program”, står det under bilden.

Annons

Stenhammars slott ligger i Flens kommun i Södermanland och brukar vanligtvis fungera som en plats dit kungen och drottningen gärna åker på helgerna för lite friluftsliv.

Barnbarnen får inte komma till Stenhammars slott

Både kungen och Silvia har passerat 70-strecket, vilket innebär att de tillhör virusets riskgrupp. Därför kommer barnbarnen inte att få besöka Stenhammars slott.

Alla eventuella besök från prinsessan Estelle, 8, prins Oscar, 4, prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 2 har fått skjutas på framtiden.

Annons

– Ja, så är det. På grund av risken för coronasmitta träffar kungaparet träffar inte sina barnbarn just nu, har Margareta Thorgren på hovets informationsavdelning, sagt tidigare.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Ny bild på kungen och Silvia – har lämnat stan och flytt kaoset”

 1. Grethe skriver: 25 mars, 2020

  Tvilsomt at de gjemmer seg siden de har opplyst til alle hvor de er, og hvorfor…hvorfor alle disse overreageringene, og opphausete overskrifter hele tiden. Det er hevn, uro, uvennskap, bråk, tragedier og skandaler daglig. Og det sprer seg. Utviklingen har vi sett særlig de seneste år siden de fikk ny redaktør. Årsaken? Vi kan bare lure…tør de slippe denne gjennom? Tvilsomt…


  1. ananas skriver: 25 mars, 2020

   Grethe
   Fullständigt enig med dig!


 2. charlotte skriver: 25 mars, 2020

  Kungaparet gör helt rätt i att ta en time out på Stenhammar. Skönt för dem.


 3. Kajsa Nilsson skriver: 25 mars, 2020

  “………Göra allt vi kan för att hjälpas åt…” Och så flyttar man till Stenhammars slott!!!
  Kan inte Slottet i Stockholm samt Drottningholms slott användas som sjukhus om smittan eskalerar? På bägge slotten finns ju mängder av rum som alltid står tomma.
  Det vore väl att göra allt för att hjälpas åt, eller?


  1. gneta skriver: 25 mars, 2020

   tror inte vare sig Drottningholms slott eller slottet inne i Stockholm är särskild lämpliga lokaler för sjuka. Tänk bara all avsaknad av hissar.
   Då tror jag det finns klart bättre lokaler man tillfälligt kan bygga om till sjukhus om detta skulle behövas. Ex.vis tomma hotellrum


 4. ellinor blomquist skriver: 25 mars, 2020

  Jag tror säker kungaparet haft det bra på Drottningholm-det är där de bor,ej på slottet inne i stan.


 5. ma skriver: 25 mars, 2020

  Vår Kung ock Drottning brukar väl använda Stenhammar slott på helger annars. Kungen älskar ju friluftsliv. Han har sagt att han önskade bli bonde, så Kungen trivs nog mycket bra där. Drottning Silvia får ta långa stärkande promenader. Det är väl förunnat KungaParet. Dom arbetar nog på sitt sätt ändå. Drottningen med barnfrågor samt allt annat.


 6. Fundering skriver: 25 mars, 2020

  Ingen kan gömma sig för det här, oavsett om de flyr till sina lantställen, sommarvillor etc. Viruset gör ingen skillnad på hög/låg och kungaparet har väl dessutom en stab runt sig som också måste klara sig från eländet.


  1. ma skriver: 25 mars, 2020

   Fundering
   Det är väl klart att ett virus inte kan skilja på hög ock låg. Men vi har en Kung ock Drottning som har ett ställe där dom kan vara ock skyddas. Vi får inte glömma att Kungen är den högste i landet. Drottning Silvia har gjort så mycket för alla barn. Alltid mjukt leende. Alla Prinsessorna ivrar också för barnen. Snart kommer Första Maj blommorna som Drottningen alltid är med ock deltar i. Vi ska inte vara avundsjuka om KungaParet har någon till sin hjälp, dom är inte så unga som Prinsessorna.


 7. Bror skriver: 25 mars, 2020

  Tillsammans med åtta goda vänner kan nu kungaparet i sin frivilliga sörmlandsexil vänta ut Covid-19 pandemin genom att under tio dagar berätta en underhållande historia var för varandra.
  Så får vi med ens en svensk litterär pendang till Boccaccios Decamerone.
  Boklådorna kommer att stormas!


 8. Grethe skriver: 25 mars, 2020

  Glemte å si at det er helt ok og forståelig at de trekker seg unna begge er i riskgruppen pga alderen, og som vi vet Silvia har slitt med helsen de siste år. Nå følger kungaparet rådene de har fått fra folkehelsemyndighetene, men det betyr ikke at de ikke gjør jobben sin siden størstedelen av den består av administrative oppgaver. Og som vi ser alle kongelige for tiden viser oss hjemmekontor er tingen 😉


 9. Surkärring skriver: 25 mars, 2020

  Ganska trött på alla artiklar om hur kungen och drottningen och deras barn och barnbarn hanterar krisen. De är så priviligierade. Att de inte kan resa till Frankrike eller till USA eller Sydafrika är lyxproblem. Det blir absurt med tanke på hur vi andra försöker klara av varje dag. För de flesta är ljuset i tunneln långt borta och inte en inställd resa eller tjusig middag.


  1. josefin skriver: 25 mars, 2020

   surkärring, du glömmer ju de riktigt stora kriserna; alla inställda kalas!!! nu fàr de inte shoppa heller; inga nya handväskor, skor, klänningar o krusiduller. hugaligen


 10. Birthe Vejrum skriver: 25 mars, 2020

  Grethe godt din kommentar slap igennem nåleøjet, og jeg er helt enig med dig i din kritik. 🙂
  Surkärring, ja det er præcis som at lave medisterpølse/att stoppa korvar!


 11. Anna skriver: 25 mars, 2020

  Håller med att det räcker med nu. Vi vanliga måste ju jobba eller studera på distans. De kan ta helt ledigt ett par veckor.


 12. Minna skriver: 25 mars, 2020

  Surkärring stämmer 100%


 13. Kajsa Nilsson skriver: 26 mars, 2020

  Gneta!

  Det finns säkert mängder av rum på bägge slotten där man kan vårda sjuka. En tillfällig hiss kan alltid installeras utan några större ingrepp utomhus och – på bottenvåningarna är det gott om plats. I övrigt håller jag med Minna, Surkärring, Anna, Josefin, samt Grethe…


 14. Desirée skriver: 26 mars, 2020

  Nu finns det ju hiss på Stockholms slott, den åkte Silvia i, i 2018 års upplaga av Året med kungafamiljen i SVT. Håller med Anna, Josefin, Minna, Surkärring, Kajsa.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar