Ny bild på kungen och Silvia – har lämnat stan och flytt kaoset

Kungen och Silvia håller sig sysselsatta.

Kungen och Silvia håller sig skyddade från coronaviruset.Nu har kungaparet lämnat storstaden – och sökt skydd annorstädes.

Coronaviruset har tvingat vår kungafamilj till eftergifter, justeringar och nytänk. Vardagen har förändrats helt för kronans representanter, som för så många andra svenskar.

I sitt tal till svenska folket bedyrade kung Carl Gustaf att han och drottning Silvia försöker leva efter rekommendationerna som Folkhälsomyndighetens experter stipulerat.

– Vi har alla ett eget ansvar att undvika att bidra till smittspridningen. Vi behöver lyssna till råden som våra sakkunniga myndigheter ger, sa kungen.

– Jag och drottningen och vår familj försöker i så stor utsträckning som möjligt leva efter just de här råden. Nu behöver alla i Sverige, du och jag, göra allt vi kan för att hjälpas åt.

Coronaviruset: Här gömmer sig kungen och Silvia

Nu vet vi att kungen och Silvia inte är kvar på Slottet. Via kungahusets officiella Instagram-konto har vi fått en uppdatering som gör gällande att de har lämnat storstaden – som av många experter pekas ut som extra sårbar för smittan.

“Kungen och Drottningen befinner sig sedan en tid tillbaka på Stenhammars slott i Södermanland. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Via videolänk höll Kungaparet och Kronprinsessparet i dag ett sammanträde med hovets tjänstemän för att med anledning av coronaviruset omplanera kommande aktiviteter och program”, står det under bilden.Hovets besked om Silvias nya vardagLäs mer

Stenhammars slott ligger i Flens kommun i Södermanland och brukar vanligtvis fungera som en plats dit kungen och drottningen gärna åker på helgerna för lite friluftsliv.

Barnbarnen får inte komma till Stenhammars slott

Både kungen och Silvia har passerat 70-strecket, vilket innebär att de tillhör virusets riskgrupp. Därför kommer barnbarnen inte att få besöka Stenhammars slott.

Alla eventuella besök från prinsessan Estelle, 8, prins Oscar, 4, prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 2 har fått skjutas på framtiden.

– Ja, så är det. På grund av risken för coronasmitta träffar kungaparet träffar inte sina barnbarn just nu, har Margareta Thorgren på hovets informationsavdelning, sagt tidigare.

 

LÄS OCKSÅ: Gåtan kring Silvia – har inte setts offentligt