Ny bild på Silvia: "Kände inte igen henne först!"

Drottning Silvia firar sommaren på Öland.Pernilla Günther fick se en skymt av 76-åringen.

Att få en skymt av drottning Silvia i dessa dagar är ganska få förunnat. Drottningen och kungen håller av naturliga skäl en låg profil under dessa coronatider – men Pernilla Günther från Karlstad hade tur.

Pernilla, som är en rojalist sedan barnsben, tog en promenad i Solliden-området med hoppet om att få se kungen och drottningen.

Drottning Silvia – se hennes nya look

Men den som först visade upp sig var Brandie, den bayerska viltspårhunden, kungaparets älskade följeslagare.

– Vi räknade inte med att få träffa någon, men sedan kom hunden. Och då sa jag till min man: “Då kanske vi få se ägaren också”. Och då kom drottningen. Det var såklart jättestort, säger Pernilla.

Pernilla har lagt ut en bild på Silvia och Brandie på Instagram. Där ser man att Silvia bär ett sommarutstyrsel i retrostuk; färgerna går i limegrönt och bubbelgumrosa.

– Jag kände först inte igen henne. Då sa min man: “Men det är ju drottningen”. Och då var det: oj, oj, oj. Upp med telefonen och ta bild. Sedan kom kungen också, men jag var så uppskakad att jag inte hann upp med kameran den gången, berättar Pernilla.

“Hon har fina värderingar”

För Pernilla har kungahuset alltid omgärdats av ett slags skimmer.

– Det är lite av en flickdröm. Man har alltid gillar flärden, de vackra klänningarna. Sedan tycker jag också att vi har ett jättefint kungahus. Kungafamiljen är fina representanter för Sverige, säger Pernilla.

– Silvia är värdig och varm. Hon är också en underbar representant för kvinnorna. Hon har fina värderingar.