Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Ny bok hävdar: Juan Carlos är en professionell förförare

25 jan, 2012, 10:06 
Agneta Nisbeth
Annons

Knappt har svallvågorna efter kungens kaffeflicksskandal lugnat sig något, förrän det är Spaniens kung Juan Carlos tur att bli granskad.

Annons

Det görs i boken “Drottningens ensamhet” av den spanska författarinnan Pilar Eyre, som kallar kungen för en “professionell förförare” och hävdar att drottning Sofía har sovit ensam i den kungliga sängkammaren sedan 1976.

Överraskade sin man

Det var då drottning Sofía överraskade sin man i sängen med den spanska skådespelerskan Sara Monteil. Och hon var varken den första eller den sista av kungens älskarinnor.

1986 ska kungen förfört prinsessan Diana, som tillsammans med prins Charles seglade med den spanska kungafamiljen i Medelhavet utanför Mallorca. De lyckades smyga sig till några kärleksstunder och historien upprepades året efter, allt enligt den nya boken.

Annons

Vitaminsprutor

Man skulle kunna tro att såväl förmåga som intresse skulle ha avtagit eftersom Juan Carlos inte är vid bästa hälsa efter flera operationer och dessutom ha fyllt 74 år.

Men han fortsätter som förut, numera med hjälp av regelbundna vitaminsprutor, anti-agingbehandlingar och troligen något annat, som författaren finkänsligt inte går in på.

25-årig kvinnlig tolk

Efter kungens lungoperation förra året, han tog bort en tumör som visade sig inte vara malign, var hans sällskap under konvalescensen en 25-årig kvinnlig tysk tolk. Officiellt uppträder de förstås som lyckligt kungapar, gärna omgivna av barn, svärsöner, svärdotter och hela den stora skaran av barnbarn.

Annons

Familjen håller ihop

Familjen är det enda som håller ihop dem idag, några varmare känslor för varandra har de inte känt på decennier.

– Drottning Sofías liv är en grekisk tragedi. Hon tvingas stanna hos sin man som inte älskar henne och som ständigt bedrar henne. Hon är den ensammaste kvinnan i Spanien, säger Pilar Eyre.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons