7 år senare! Se prins Daniels kungliga förvandling

prins daniels nya födelsedagsbild
I dag är prins Daniel en självklar representant för Sverige och kungafamiljen men det fanns faktiskt en tid då han var en smula osäker i sin roll. Titta bara på de här officiella porträttbilderna som är tagna med sju års mellanrum.
Annons

Sju år och en rad kungliga erfarenheter senare. Under söndagen publicerade hovet en ny bild på prins Daniel med anledning av hans 46-årsdag. Och visst märks det stor skillnad på den nytagna bilden och Daniels första, officiella, porträttfotografering som gjordes år 2012.

Annons

På den sju år gamla bilden står prinsen, som då var nybliven pappa, i frack och fotograferingen äger rum på Kungliga slottet. Både miljö och klädsel känns stela och man kan nästan se nervositeten i Daniels blick. Än har han inte kommit fram till vilken prins han vill vara eller hur han bäst ska representera Sverige och stötta kronprinsessan.

prins daniel
Prins Daniel, något nervös, på sin allra första Victoriadag.
Annons

Den här perioden i Daniels liv är dessutom extra speciell eftersom han precis hade blivit pappa till prinsessan Estelle. Hur skulle hennes liv bli? Skulle han kunna applicera inslag från den egna uppväxten i Ockelbo på hennes kungliga tillvaro?

Prins Daniel är tryggare i sin kungliga roll

Den nytagna bilden visar en betydligt mer avslappnad sida av Daniel. Och det är inte bara glasögonbågarna som har mjuknat. Den här gången har man valt att fotografera prinsen hemma på Haga och uppsynen, i Gustav III:s paviljong, är bra mycket mer bekväm än för sju år sedan. I dag har Daniel vuxit i den kungliga kostymen och hans roll, i arbetet med att representera Sverige, känns självklar. Tillsammans med Victoria är han stolt grundare av organisationen Generation Pep, som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barns rörelsebehov och hälsa.

Dessutom reser han land och rike runt tillsammans med Prins Daniels Fellowship – som vill inspirera och uppmuntra unga entreprenörer. Med andra ord har prinsen lyckats inkludera sina två största passioner, träning och företagande, i sin kungliga roll.

Annons

Det känns också som Victoria och Daniel har hittat en tydlig balans mellan sina offentliga roller och det mest privata. Prinsessan Estelle, som en dag ska bli drottning av Sverige, har förstås följt med sina föräldrar på några kungliga uppdrag medan prins Oscar, som bara är tre år, syns betydligt mer sällan. Dessutom åker de till Ockelbo titt som tätt och då får barnen en inblick i hur pappa Daniel växte upp. Långt borta från de kungliga salongerna.

Foto: Linda Broström/Kungahuset.se

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “7 år senare! Se prins Daniels kungliga förvandling”

 1. ellinor blomquist skriver: 16 september, 2019

  Daniels klädsel på bilden från 2012 är högtidsdräkt= frack. (ej smoking som tidningen skriver)
  Skillnaden mellan bild 2012 och årets bil: Daniel har blivit 7 år äldre vilket precis som hos oss alla syns tydligt även på Daniel.


 2. ingi-56 skriver: 16 september, 2019

  Nya bilden för ljus, har ju inga ögonbryn!


 3. ancibergfeldt skriver: 16 september, 2019

  Klart att Daniel har vuxit in i sin
  roll, konstigt vore det annars.
  Men det har nog inte varit så lätt alla gånger.
  Man lär sig så länge man lever!!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar