Ny information om Madeleines liv i Florida från hovet

prinsessan madeleines nya liv i florida
I USA lever man mycket mer isolerat än i Sverige. Florida har stängt sina skolor, med anledning av coronaviruset, och Madeleine får inte ta emot besök från sin familj. Nu kommer hovets senaste besked om prinsessan.
Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har bott i Florida i snart två år. Det har skapat sig en trivsam tillvaro med palmer utanför fönstret och ett nytt socialt nätverk. Men nu är allting annorlunda. Prinsessan har, precis som många andra, tvingats förändra sin vardag med anledning av den rådande coronakrisen.

Annons

Utrikesdepartementet har avrått alla svenskar från resor utomlands, vilket betyder att Madeleine inte kan få besök av sin familj i nuläget. En speciell situation för prinsessan som alltid brukar få besök av kungaparet och Victoria och Daniel framåt vårkanten.

Annons
prinsessan madeleine chris o
Just nu får Madeleine och Chris hålla ihop i krisen. Prinsessan befinner sig 800 mil från tryggheten i Sverige och får inte ta emot besök av familjen.

Skolorna stängda i Florida på grund av coronaviruset

Dessutom avråder president Donald Trump alla invånare från att umgås i större grupper, vilket också påverkar Madeleine och Chris. De träffar ofta sina vänner vid stora tillfällningar, där både barn och vuxna är med, men nu är familjen betydligt mer isolerad i hemmet.

Annons

Dessutom är skolorna stängda i delstaten Florida vilket betyder att Leonore, Nicolas och Adrienne är hemma på heltid. Och på frågan om Madeleines barn är hemma från förskolan svarar hovet att prinsessfamiljen följer de amerikanska myndigheternas rekommendationer.

Madeleines egna ord om krisen

Prinsessan Madeleine har själv uttalat sig om coronakrisen. Men istället för att utgå från sin egen situation valde hon att skänka en tanke till de som kan drabbas allra hårdast.

“Coronaviruset påverkar just nu oss alla. Jag vill skicka en särskild hälsning till alla barn i Min Stora Dags målgrupp. Jag vet att många av er just nu har det extra tufft när ni måste stanna hemma på grund av ökad smittorisk och infektionskänslighet. Min stora dag uppfyller önskningar för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser och jag är stolt beskyddare av organisationen”, skriver Madeleine på sin Facebooksida.

Madeleine har bott i USA sedan år 2010, med undantag för två kortare perioder i London och Stockholm, men hon har alltid rest hem till Sverige med jämna mellanrum. Nu är det ytterst oklart när vi får se prinsessan i Sverige nästa gång.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Ny information om Madeleines liv i Florida från hovet”

 1. Minna skriver: 25 mars, 2020

  Hur kommer hon klara den här svåra tiden????Intressar mig inte.


  1. Ulla Lundell skriver: 25 mars, 2020

   Blir denna hemska crorona kris värre för en kunglig person, än den blir för en annan “vanlig person” ? Tydligen gör den det

   Ulla


  2. Anna skriver: 25 mars, 2020

   Minna
   Jag är intresserad av vad du tycker
   – däremot vill jag veta hur prinsessan har det.


 2. ma skriver: 25 mars, 2020

  Att Florida prinsessan säger sig tänka på min stora dag ock de barnen som ingår där är väl bra, men att tänka på blir ingen frisk av.


 3. Mimmen skriver: 25 mars, 2020

  vår vackra, kloka, bästa prinsessa! Hoppas att hon har det underbart med make o barn.


 4. Hedda skriver: 25 mars, 2020

  Minna du behöver inte läsa om du inte är intresserad. Jag är mycket intresserad av hur den vackra prinsessan hennes sympatiska trevliga make och barnen har det. Tycker det är för lite foton på prinsessan Madeleine med familj.


 5. Aveline skriver: 25 mars, 2020

  Mimmen,
  Men så klart hon har “det underbart med make o barn”. Inget umbäranden där. De har allt de behöver och mycket mer därtill. Hoppas att de delar med sig.
  ma,
  Håller med. Att tänka på någon hjälper inte. Det är handling som gäller.


 6. Daga skriver: 26 mars, 2020

  Ulla Lundell!Assolut som Madickens syster Lisabet myntade😉.Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar