Exklusiv intervju! Fergie om prins Andrew, mammarollen och miljön

Exklusiv intervju! Fergie om prins Andrew, mammarollen och miljön

Svensk Damtidning träffade Sarah Ferguson i Göteborg.

– Jag tror det finns hopp för miljön, men om vi alla kämpar för det tillsammans och skapar en medvetenhet.

Det var en inspirerande och trevlig hertiginna av York som jag träffade i Göteborg i går. Som beskyddare för the Perfect World Foundation var hon i Sverige för att belysa hur våra hav lider oerhört på grund av enorma mängder plastföroreningar och kemikalier. Ovanpå det dödas ständigt delfiner, valar, sköldpaddor och hajar varje år. 100 miljoner hajar dödades under 2013 för hajfenssoppa.

Sarah Ferguson, eller Fergie som hon också kallas, var gift med prins Andrew, drottning Elizabeths och prins Philips tredje barn, mellan 1986 och 1996. Fergie och prins Andrew är mycket goda vänner i dag och är stolta föräldrar till prinsessan Beatrice, 29, och prinsessan Eugenie, 27.

Både under och efter skilsmässan har hertiginnan av York synts i rampljuset. För mig berättade hon om hur hon ser på sitt moderskap och hur hon i dag har bearbetat mycket som tyngt henne genom åren och om de misstag hon gjort i livet.

– Kunde jag vrida klockan tillbaka skulle jag ändå inte ändra något.

Sarah Ferguson umgås mycket med sina två döttrar och hon är övertygad om att det varit bra för dem att hon och exmaken prins Andrew haft en så bra dialog kring uppfostran och allt som rör familjen.

– Vi är goda vänner och kommunicerar väldigt bra, vilket är en förutsättning för att barnen ska må bra.

Att vara en god mamma är att lyssna till sitt eget hjärta, vara fast i sin övertygelse med vad man tror på och ge trygghet. Jag är mycket stolt över mina vackra flickor och vi har en god relation. De är bevis på gott moderskap, skulle jag säga.

Läs hela intervjun i ett framtida nummer av Svensk Damtidning.

Foto: Tommy Holl