Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ny kalldusch för brittiska hovet: Diana och Charles äktenskap blir tv-serie

01 mar, 2017, 15:58 
Ellen Myrgård Lindén
Intressant.
Annons
charles diana ste
Diana och Charles äktenskap blir tv-serie.

Netflix-succén “The Crown”, om drottning Elizabeths liv och kungliga gärning, gav mersmak. Nu har den hyllade regissören Ryan Murphy nämligen bestämt sig för att gestalta Charles och Dianas olyckliga äktenskap i den andra säsongen av tv-serien “Feud”, på svenska “Fejden”, för tv-kanalen FX’s räkning. Det rapporterar Variety.

Den första säsongen, som snart har premiär på streamingtjänsten HBO, handlar om skådespelerskorna Bette Davis och Joan Crawfords vilda dispyter när kameran var avstängd. När säsongen om Charles och Diana kommer att visas är ännu oklart.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prins Charles och Diana gifte sig år 1981 och deras bröllop blev en världsnyhet. När det sedan uppdagade sig att det på ytan lyckliga äktenskapet både innehöll otrohet och konflikter så blev intresset ännu större. Paret skilde sig år 1996, endast ett år före Diana så tragiskt omkom i en bilolycka i Paris.

charles diana2 ste

Och tv-kanalen FX har verkligen satsat stort på projektet om den brittiska kärlekssagan som slutade i katastrof. Ryan Murphy är ju en regissör som har flera tv-succér i bagaget. “American Horror Story”, “Glee” och “Nip/Tuck” är några exempel. Redan nu har kanalen beställt en andra omgång med tio avsnitt av regissören i fråga, skriver Variety.

Dessutom arbetar “The Crown”-teamet på ytterligare fem Elizabeth-säsonger så för den som är intresserad av den brittiska kungafamiljens livsöden och skandalhistorier så finns det mycket att titta på framöver.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures

Annons