Ny katastrof för prinsessan Madeleine!

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Prinsessan Madeleine hade redan coronaviruset att oroa sig över.Nu kommer nästa katastrof.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är strandsatta i Florida. Coronaviruset har slagit hårt mot delstaten – och de senaste rapporterna bådar inte gott.

Florida är i skrivande stund den delstat i USA som drabbats hårdast av viruset. De nya smittade kan vissa dagar räknas i tiotusental.

Och som om detta inte vore nog, så skymtar nu nya orosmoln på horisonten för Floridas del.

Ny katastrof för prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Stormen Isaias är på väg in över Florida mitt under orkansäsongen. Tidningen Miami Herald varnar nu sina läsare för att stormen kan slå till inom kort – och då gäller det att vara vaksam.

“Det är nu dags att se över sina förberedelser inför orkanerna. Med tanke på att covid-19 försvårar situationen, så är det tid att köpa in nödvändigheter och skaffa en plan”, skriver Miami Herald.

Åtgärderna under krisen

För många kan coronakrisen innebära att orkanfaran blir svårare att undvika än i vanliga fall. Miami Herald skriver att delstatens specialbyggda skyddsrum kan vara stängda på grund av smittrisken. Inne i skyddsrummet kommer dessutom andra regler att gälla, för att förebygga smittan. Det råder skyddsmasktvång i Florida, och alla som bryter mot detta, även inne i skyddsrummet, riskerar dryga böter.

Enligt Floridas guvernör Ron DeSantis väntas stormen dra in över Florida i början av nästa vecka.

Senast vi hörde från Madeleine var dock läget lugnt och harmoniskt. Hon, Chris och de tre prinsessbarnen firade den amerikanska nationaldagen tillsammans.