Ny liten grekisk prins döpt

Det grekiska kronprinsparet med hela barnaskaran.

Det grekiska kronprinsparet med hela barnaskaran.

Så var ännu en liten grekisk prins döpt – till  Aristidis Stavros. Han döptes i Grekland i en grekisk-ortodox ceremoni.

Dopet var länge emotsett och förra veckan blev det så äntligen av. Lillprinsen föddes nämligen redan 29 juni 2008. Anledningen till förseningen av dopet är okänd men den kan ha att göra med kung Konstantins hälsoproblem, han har nyligen genomgått en allvarlig hjärtoperation.

Aristidis är det yngsta av grekiska kronprins Pavlos och kronprinsessan Marie Chantals barn. Han har fyra äldre syskon; prinsessan Maria-Olympia, prins Constantine Alexios, prins Achileas-Andreas och prins Odysseas-Kimon.

Exkung Konstantin med fru Anne-Marie på dopet.

Exkung Konstantin med fru Anne-Marie på dopet.

Babyprinsen är även det yngsta barnbarnet till exkung Konstantin and exdrottning Anne-Marie av Grekland. Deltog i ceremonin gjorde förutom den grekiska kungafamiljen även deras släktingar ur andra kungahus, inklusive drottning Sofia av Spanien (Konstantins syster), prinsessan Elena, prinsessan Cristina och deras barn.

Konstantin och Anne-Marie såg överförtjusta ut; detta var verkligen en stor familjehändelse och något att glädjas åt efter kungens ohälsa. Den grekiska kungafamiljen lever i exil i London och det är bara de två yngsta kronprinsbarnen som är döpta på grekisk mark.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Allover Press