Ny skandal kring Durek – nu får Märtha Louise skämmas igen

Märtha Louise och Durek har varit tillsammans i över ett år nu.

Durek Verrett är i blåsväder igen.Ännu en gång har prinsessan Märtha Louises pojkvän lyckats röra upp starka känslor.

Durek är en man som rör om i grytan, milt uttryckt. Inte minst i dessa oroliga tider, när coronaviruset har försatt hela världen i ett undantagstillstånd.

Prinsessan Märtha Louises pojkvän drog på sig stora mängder ilska genom att hävda att man kunde skydda sig från viruset genom att säga ett mantra riktat till universum.

– Det här är bland det värsta jag har hört. Karln verkar vara fullständigt galen. Det är så idiotiskt och bedrövligt. Det är skamligt att han sprider vidare detta till så många, sa Dan Larhammar, professor i molekylär cellbiologi vid Uppsala universitet och ordförande för Kungliga Vetenskapsakademien, när han fick höra om rådet.

Coronavirus: Durek chockar med nytt utspel

Märtha Louise och Durek har varit tillsammans i över ett och ett halvt år.

Märtha Louise och Durek har varit tillsammans i över ett och ett halvt år.

Nu har schamanen återigen sagt något som lett till upprörda känslor. I sitt senaste framträdande i det amerikanska tv-programmet This Morning hävdade Durek att coronakrisen inte kom som någon överraskning för honom. Han menar att han förutsett hotet och skrivit om det i sin bok “Spirit Hacking”.

– I schamanismen har vi något som vi kallat “the blackout”. Vi känner till det väl, det handlar om ett stadie i evolutionen då vi alla måste sluta samman och lägga bort alla ytliga saker vi investerar energi i. Vi måste bry oss om jorden, varandra, djuren. Det här är första stadiet, känt som “pesten”, när vi kastar av oss vår narcissism och inser vad som är viktigt, säger Durek enligt Daily Mail. 

– När jag skrev boken pratade jag med olika förläggare och jag sa att den måste komma ut före 2020. Det måste ske före “the blackout”, den måste vara klar.

“Durek är en skamlös opportunist”

Durek påstår alltså att han på förhand kunde peka ut det exakta året som krisen skulle slå till. Föga förvånande har detta lett till en hel del skepsis, inte minst i Norge.
– Han är en skamlös opportunist, säger norske skribenten Ingeborg Senneset enligt Dagbladet.
– Om vi ska tro på detta vill jag gärna veta: varför har han inte varnat oss på förhand? Varför försökte han inte varna? Vad mer har han förutsett utan att säga ifrån? Och varför nämnde han inte ordet pandemi i boken?
Boken “Spirit Hacking” har även tidigare skapat kontrovers i Norge. I boken hävdade Durek att barn kan ge sig själva cancer genom att vara “olyckliga”.