Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ny skandalbok om kungen är på gång

28 okt, 2010, 15:17 
Agneta Nisbeth
Annons

Det skvallras för fullt om boken ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken” som ska släppas i november. Den har beskrivits som en skandalbok.

Annons

Det tisslas och tasslas frisk om boken om vår kung Carl Gustaf som ska släppas i november. Boken heter ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken” och beskrivs som en skandalbok.

– Både kungafamiljen och hovet är mycket bekymrade, har en person med insyn sagt till Aftonbladet. Boken behandlar kungens arbetsliv i ena delen, och privatlivet i den andra.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Privatliv

Ingen av de tre författarna som skrivit boken vill läcka några uppgifter, men de lovar att det är nya och spektakulära uppgifter om vår monarks privatliv.

Svensk Damtidnings tidigare kungliga reporter Daniel Nyhlén och hovets före detta informationschef Elisabeth Tarras Wahlberg satt i TV4s morgonsoffa i morse för att kommentera boken.

– Kungafamiljens privatliv är oerhört intressant och om uppgifterna är sanna och relevanta är det bra att de publiceras, sade Daniel Nyhlén.

Annons

Hovet har ännu inte velat kommentera boken. Men Elisabeth Tarras Wahlberg kunde berätta att kungen med största sannolikhet har god koll på att boken ska släppas.

Frustrerad

– Han är väldigt välinformerad om vad som skrivs om honom och kungafamiljen. Jag vet att han kan bli väldigt frustrerad över när han känner sig orättvist behandlad. Men jag kan inte svara på om han kommer att läsa den här boken.

Boken ges ut av förlaget Lind & Co. Boken är skriven av Thomas Sjöberg och som medförfattare står Deanne Rauscher och Tove Meyer.

Av Madeleine Nyberg

Foto: Charles Hammarsten, IBL och faksimil bokomslag.

Läs även:

Annons