Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ny skandalbok skakar belgiska hovet!

02 nov, 2012, 10:55 
Annons

Kronprins Philippe och kronprinsessan Mathilde är måltavla i ny bok om det belgiska kungahuset. Men nu slår hovet tillbaka.

Författaren Frederic Deborsu ligger pyrt till efter publiceringen av sin nya bok “Royal Question”. Precis som “Den ofrivilliga monarken” väckte starka känslor i Sverige, har Deborsus 304 sidor tjocka bok skakat om hovet i Bryssel. Efter starka anklagelser mot kung Albert och framför allt kronprins Philippe, tänker kungafamiljen slå tillbaka med alla medel, berättar bland annat tv-kanalen RTL.

Annons

Kungafamiljen slår tillbaka

–Familjen har efter en tids fundering bestämt sig för att agera – mot författaren och bokförlaget, trots att det inte är praxis att reagera på den här sortens förtal”, säger hovet i Bryssel.

I boken står bland annat att kung Albert vill abdikera och är trött på sin roll som kung.

Tv-journalisten Frederic Deborsu påstår också att kronprins Philippes och kronprinsessan Mathildes äktenskap är ett så kallat “resonemangsparti” och att deras fyra barn har tillkommit via IVF, konstgjord befruktning. Vi återkommer i ärendet när mer fakta framkommit om händelsen. Men själv säger Philippe enligt Huffington Post:

– Dagen då Mathilde sa ja till mitt frieri var den lyckligaste i mitt liv!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Läs även:

 

 

Annons