Ny skandalbok skakar belgiska hovet!

Kronprins Philippe och kronprinsessan Mathilde är måltavla i ny bok om det belgiska kungahuset. Men nu slår hovet tillbaka.

Författaren Frederic Deborsu ligger pyrt till efter publiceringen av sin nya bok “Royal Question”. Precis som “Den ofrivilliga monarken” väckte starka känslor i Sverige, har Deborsus 304 sidor tjocka bok skakat om hovet i Bryssel. Efter starka anklagelser mot kung Albert och framför allt kronprins Philippe, tänker kungafamiljen slå tillbaka med alla medel, berättar bland annat tv-kanalen RTL.

Kungafamiljen slår tillbaka

–Familjen har efter en tids fundering bestämt sig för att agera – mot författaren och bokförlaget, trots att det inte är praxis att reagera på den här sortens förtal”, säger hovet i Bryssel.

I boken står bland annat att kung Albert vill abdikera och är trött på sin roll som kung.

Tv-journalisten Frederic Deborsu påstår också att kronprins Philippes och kronprinsessan Mathildes äktenskap är ett så kallat “resonemangsparti” och att deras fyra barn har tillkommit via IVF, konstgjord befruktning. Vi återkommer i ärendet när mer fakta framkommit om händelsen. Men själv säger Philippe enligt Huffington Post:

– Dagen då Mathilde sa ja till mitt frieri var den lyckligaste i mitt liv!

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mathildes moderesa>>