Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ny tur i societetsbråket – kungabarnens präst rycker ut till försvar

03 apr, 2019, 09:30 
Societetsbråket bara fortsätter. Det morras bland de gamla Falsterbo-familjerna – men finansmannen Patrik Tigerschiöld får stöd från oväntat håll.
Annons

Känslorna svallar kring det rivna 1700-talshuset i Falsterbo. En vecka efter att konflikten exploderade mellan adelsfamiljerna Tigerschiöld och Ramel (å den ena sidan), och Schulman (å den andra) är Stockholmssocieteten fortfarande delad i två läger. Och nu ger sig kungabarnens konfirmationspräst Hans Rhodin in i striden:

”Patrik (Tigerschiöld, vår anm) stödde mig när de hittade på saker om mig. Stöd från bra personer som Patrik, Knut (Ramel, huvudpersonens svåger, vår anm) med flera är viktigt!” skriver han i en kommentar på Facebook.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

”Tyvärr är (Alex) Schulman bara en av alla journalister som själva bygger upp skräphistorier för att få okunniga läsares uppmärksamhet. Faktaförmedling är inte intressant.”

Så började societetsbråket

Verkar det rörigt? Varsågoda, en resumé. Detta har hänt:

I centrum för konflikten står finansmannen Patrik Tigerschiöld och hans fru Anna, född von Essen, som köpt den k-märkta Bergendoffska gården på Storgatan i Falsterbo, som var ett av få kvarvarande 1700-talshus.

Några typiska vita gårdshus i Falsterbo i Skåne.
Sommarkväll i Falsterbo.

De fick tillstånd att renovera och göra en mindre ombyggnad, men monterade i stället ner hela huset bakom byggplasten. När kommunen kom på inspektion fanns det ingen gård kvar att inspektera.

Annons

Skälet? ”Huset hade problem som inte gick att åtgärda” säger Patrik Tigerschiöld till Sydsvenskan. Och tänker sig ett nybygge i stället, som ska se likadant ut.

Patrik Tigerschiöld och hans fru Anna, född Ramel, som köpte Bergendorffska gården i Falsterbo.
Två av huvudpersonerna: Finansmannen Patrik Tigerschiöld med sin fru Anna, född Ramel.

Historien om det rivna Falsterbohuset nådde medieprofilen Alex Schulman som skrev en dräpande krönika i Expressen och det fick Patrik Tigerschiölds svåger Knut Ramel att gå till rasande försvar på Facebook. Knuts fru, smyckedesignern Charlotte Ramel, hängde på och kallade Alex Schulman för salongskommunist. Varpå hennes (nu före detta?) partyväninna Amanda Schulman, gift med Alex, gick i taket:

”Haha! Det här är inte riktigt det man väntar sig att en ”vän på Facebook” skriver om sin man” kommenterade Amanda.

Annons

Varpå Charlotte Ramel kontrade:

”Har jag bara drömt Amanda Schulman att din man har hoppat på min svåger med ren mobbing som följd?”

Konflikt mellan smyckedesignern Charlotte Ramel och mediedrottningen Amanda Schulman.
Forna partyväninnor? Det verkar frostigt mellan Patrik Tigerschiölds svägerska Charlotte Ramel och Alex Schulmans fru Amanda.

Snackisen i societeten

Och där är vi nu. Klart är i alla fall att denna delikata konflikt är ett givet samtalsämne på Skånesocietetens cocktailpartyn. Och i vår telefon morrar en Falsterbolady över att den 250 år gamla gården är borta:

– De gamla familjerna som har bott här i generationer tycker att det är helt förskräckligt. Ja, nyrikt beteende faktiskt! Patrik Tigerschiöld kommer nog få det hett om öronen i sommar.

Stranden i Falsterbo med sina badhytter. Här flockas Stockholmssocieteten.
Inte precis frid och fröjd i Falsterbo.

Läs mer:

Foto: TT

Annons