Nya allvarliga anklagelserna mot Elizabeth – efter orden i tv

Meghan och Harrys upplevelser på slottet var ännu mer bekymrande än vad de själva sagt, påstår en källa.

Slå på ljud

I början på våren vände Meghan och Harry upp och ner på vad som tidigare ansetts anständigt och inte inom den brittiska kungafamiljen och berättade öppet om sin svåra tid som medlemmar av hivet i en intervju med Oprah Winfrey.

Ett av de stora samtalsämnena efter intervjun var deras påståenden om att en medlem av kungafamiljen hade uttryckt oro för vilken hudfärg deras son Archie skulle komma att få.

Nu har journalisten tillika Meghans vän Omid Scobie i ett föredrag för Foreign Press Association gåt ut och sagt att det inte bara gällde en familjemedlem utan flera, vilket gjorde problemet för Meghan och Harry desto större.

”Det var ett samtal som ägde rum och som påverkade dem djupt, när det kommer till att någon inom kungafamiljen uttrycker bekymmer över Archies hudfärg” säger Omid Scobie.

”För Harry kan jag förstå att det var en diskussion, men för Meghans som var med i flera uppföljande samtal kan jag förstå, för det fanns flera inom kungafamiljen som var medvetna om vad som pågick, och som också deltog i diskussionen. Inte alltid på ett sympatiskt vis.”

Att fler än en person inom kungafamiljen var med i dessa diskussioner gjorde enligt Omid att Meghan började känna att det började bli ett mycket större problem.

Oprah Winfrey har efter den kontroversiella intervjun i början av våren gått ut i Harry och Meghans försvar.

Tillsammans med prins Harry har hon spelat in ett nytt programformat för Netflix, där fokuset ligger på psykisk ohälsa. I samband med programmet gick hon ut i Today Show och svarat på en del av kritiken som uppstått mot Meghan och Harry efter deras intervju med henne, där de bland annat anklagade en icke namngiven medlem av det brittiska kungahuset för att ha oroat sig för vilken hudfärg deras son Archie skulle komma att få.

En del av kritiken har handlat om valet att över huvud taget ställa upp på en intervju som sedan skulle sändas över hela världen, om det nu är mer av ett privatliv de vill åt.

– Att de vill vara privata är inte samma sak som att vara tyst, säger Oprah Winfrey i The Today Show.