Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya avslöjandet om Victoria: ”Jag har hört henne”

26 jun, 2023, 16:00 

Kronprinsessan Victoria har många kunskaper som alla kanske inte vet om.

Annons

När man är en arbetande kunglighet är kunskaper inom kommunikation av yttersta vikt, inte minst att behärska flera språk.

EXKLUSIVT: Victoria och Daniel på bröllop – se filmen!Brand logo
EXKLUSIVT: Victoria och Daniel på bröllop – se filmen!

Där är drottning Silvia en förebild, hon pratar så många som sex olika språk och har jobbat som tolk. Utöver svenska, engelska och tyska så kan hon även Franska, spanska och portugisiska.

I Aftonbladet svarar deras kungliga expert Jenny Alexandersson på frågor som rör det svenska kungahuset och då beskriver hon även vilka språkkunskaper några av de svenska kungligheterna besitter.

Kungen håller sig helst till svenska men hans döttrar är inte långt efter sin mor när det kommer till att tala flera språk. Enligt henne kan både Victoria och Madeleine prata fyra olika språk, svenska, engelska, franska och tyska.

Annons

Victorias kunskaper i franska

Det som används mest frekvent i officiella sammanhang är såklart svenska och även engelska, men kronprinsessan Victoria plockar även fram franskakunskaperna ibland.

”Jag har hört henne hålla tal på franska och hon gör det riktigt bra.” skriver Jenny i sitt svar.

Även kungaparets barnbarn kommer växa upp och vara riktiga hejare på språk. Estelle och Oscar får lära sig i skolan och prinsessan Madeleines barn är ju uppvuxna i ett tvåspråkigt hushåll som gör att de kommer behärska iallafall svenska och engelska precis lika bra.

För en tid sedan mötte ett ögonvittne Madeleine och barnen på gatan nära Stureplan i Stockholm.

– De pratade om att de skulle gå till Östermalmshallen. Och det var bara svenska som gällde. Så Madeleines barn är definitivt bättre på svenska än man tror, säger personen.

Annons