Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Margrethes chockbeslut kring barnbarnen sprids i världen – hemligt möte hålls med Joachim

08 okt, 2022, 17:00 
Indra Nordemar

Danska hovet ger nu ett nytt besked efter drottning Margrethes beslut kring prins Joachims barn.

Annons
Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarnaBrand logo
Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarna

Det var den 28 september som drottning Margrethes beslut slog ned som en bomb – från och med den första januari 2023 får prins Joachims fyra barn inte längre kalla sig prins eller prinsessa, och inte heller tilltalas ers kungliga höghet.

Nyheten om det mycket ovanliga beslutet har spridits som en löpeld och nu pratar hela världen om danmarks kungahus.

I dagarna reste därför Joachim från Franrike till Danmark – där han i hemlighet mötte sin mamma för första gången sedan krisen.

Verkliga anledningen bakom Margrethes beslut

Hela prinsfamiljen, bestående av hustru Marie (samt ex-hustru grevinnan Alexandra) och barnen Nicolai, Felix, Henrik och Athena, blev djupt förtvivlade efter drottningens beslut.

Annons

– Jag kan säga att mina barn är ledsna. Mina barn vet inte vilket ben de ska stå på. Vad de ska tro. Varför ska deras identitet försvinna? Varför ska de straffas?, har Joachim sagt till B.T.

Joachims familj, Alexandra och Margrethe med framlidne maken Henrik.

Margrethe har därefter uttalat sig, och menar att hon inte insåg hur mycket det skulle såra dem.

"Jag har tagit mitt beslut som drottning, mamma och farmor, men som mamma och farmor har jag underskattat hur mycket min yngsta son och hans familj känner. Detta gör ett stort intryck, och jag är ledsen för det."

Men hon gör det som en "nödvändig försäkran för Monarkins framtid"

Prins Joachims hemliga resa till Danmark

Av den anledningen begav sig Joachim till Danmark, för att försöka reda ut situationen. Och enligt det danska hovets kommunikationschef Lene Balleby, blickar familjen nu framåt, rapporterar Billed Bladet.

Men troligtvis är det bara en glimt av sanningen – då det lär ta tid att reparera den spricka som uppstått inom kungafamiljen.

Beslutet har blivit en världsnyhet och diskuteras flitigt i medier som norska VG, brittiska Daily Mail och Hello Magazine, spanska Hola, tyska Bunte och även i New York Times i USA.

Ja det är ju något högst ovanligt som faktiskt hänt, hur utvecklingen fortskrider återstår helt enkelt att se – men vi håller tummarna för att det lugnar ner sig, och att de alla kan samsas snart igen!

Foto: TT

Annons