Nya beskedet – fortsatt stor risk för prins Joachim

Prins Joachim återhämtar sig fortfarande efter hjärnblödningen och nu meddelar en neurolog att konsekvenserna kan bli allvarliga.
503 Service Unavailable

Prins Joachims plötsliga stroke gjorde många oroliga. En dryg vecka har gått sedan Joachim fördes akut till sjukhus, och nu meddelar det danska hovet att Joachim inte kommer få några fysiska konsekvenser av blodproppen.

Det var fredagen den 24 juli som Joachim plötsligt kände sig dålig och ramlade ihop. Prinsen kördes i ilfart till sjukhuset i den närliggande staden Cahors i Frankrike, men där gjordes bedömningen att läget var för allvarligt och han fördes istället vidare till universitetssjukhuset i Toulouse. En källa till danska Se och Hör meddelade några dagar senare att prinsen återhämtade sig väl och både kunde röra armar och ben samt tala.

Joachims framtid efter stroken är oviss

Men det danska hovet har varit försiktiga med att lämna ut ytterligare information kring Joachims tillstånd, förrän nu.

“Efter de senaste dagarna av sjukhusvård och behandling på intensivvården är det nu läkarnas bedömning att prins Joachim inte kommer att få fysiska konsekvenser eller andra men som ett resultat av blodproppen”, skrev dem i ett pressmeddelande.

Privata bilder - Marie och Joachim på semester

Joachim njöt av semestern med sina barn innan han plötsligt drabbades av en hjärnblödning.

Men danska Se och hör har pratat med en neurolog som berättar att faran ännu inte är över och att prins Joachim fortfarande kan ha en lång väg tillbaka. Även om inga fysiska problem uppkommer kan de psykologiska konsekvenserna efter en blodpropp i hjärnan vara allvarliga.

– Det finns en hög frekvens av både depression och ångest hos patienter som har haft en blodpropp. Det kan sträcka sig från existentiella saker till mer allvarliga och behandlingskrävande depressioner, berättar neuropsykolog och chef för Brain Case, Birgitte Hysse Forchhammer, till danska Se och hör.

503 Service Unavailable