Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya beskedet om Madeleine – då lämnar hon Sverige

27 nov, 2023, 16:00 

Det nya meddelandet avslöjar när prinsessan Madeleine planerar att återvända till Florida, efter blixtvisiten i Stockholm.

Annons
Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!Brand logo
Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!

Det var under våren som hovet kom med de glädjande nyheterna att prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne skulle flytta till Sverige, efter 10 år utomlands.

Tanken var att familjen skulle bosätta sig i lägenheten på Hovstallet i Stockholm redan i augusti i år, men under sommaren kom kungahuset med ett annat besked: Nämligen att flytten skjuts upp till 2024.

– Det är så mycket saker att ta hänsyn till, saker som tagit längre tid än beräknat och därför så har familjen valt att inte forcera den här flytten tillbaka till Sverige. De försöker få till det så att det passar så bra som möjligt för framför allt barnen, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen i juni.

Annons

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort.

Prinsessan Sofia, prins Gabriel, prins Alexander,prinsessan Madeleine och prinsessan Estelle på plats för att vinka av Kung Carl Gustaf och drottning Silvia i kortege med häst och vagn genom centrala Stockholm under lördagen i samband med kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.
Madeleine kommer flytta hem till Stockholm igen efter att ha bott utomlands i över 10 år.

Prinsessan Madeleine på plats i Sverige

Familjen kommer däremot att resa hem till Sverige för att fira jul här med resten av kungafamiljen, samt fira drottning Silvia som fyller 80 år den 23 december.

Annons

Faktum är att prinsessan kommer att vara på plats i Stockholm redan denna vecka, avslöjar den kungliga kalendern.

På onsdag kommer både Madeleine och Silvia närvara vid ett möte med Childhood på Stockholms slott, och på torsdag kommer delar av kungafamiljen vara på plats under en konsert av Lilla Akademin med anledning av drottningens 80-årsdag.

New York USA 20231016 Prinsessan Madeleine och drottning Silvia anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York.
Madeleine och Silvia deltar i ett Childhood-möte i Stockholm under veckan.

Nya beskedet om Madeleine – då lämnar hon Sverige

Madeleine kommer med största sannolikhet åka hem till USA igen innan jul, eftersom hon inte kommer närvara vid Nobel.

Nu framgår det att prinsessan kommer resa hem innan söndag, då hon kommer närvara vid första advents gudstjänst i kyrkan i Davie/Scandinavian Center i Florida.

Annons