Nya beskedet om prins Joachim – efter stroken

Joachim har kommit hem till Paris.

Nu kommer nya besked om prins Joachim.

Har du koll på tronföljden?
Slå på ljud

Prins Joachim har återvänt till hemmet i Paris efter att han drabbats av en stroke i somras.  Prins Joachim drabbades av en stroke när han var på semester i franska Toulouse. Han fick föras till sjukhus och placerades på intensivavdelningen, som han fick lämna ungefär en vecka senare.

Då hade vi fått läsa ett positivt besked från det danska hovet.

“Efter de senaste dagarnas inläggning och behandling på intensivavdelningen är det nu läkarnas bedömning att prins Joachim inte får fysiska följder eller andra men som en följd av stroken”, skrev hovet i en kommuniké.

Joachims hustru, prinsessan Marie, har återvänt till jobbet, skriver danska Se och Hör.

Skulle ha börjat nytt jobb

Den 1 september skulle Joachim börja på sitt nya jobb på den danska ambassaden i Frankrike. Det blir det inget av just nu. Hovet har meddelat att Joachim inte kommer att kunna jobba på plats på ambassaden. Istället har man gjort om planen för att kunna tillgodose prinsens behov.

– Enligt läkarnas anvisningar kommer inledningen på prinsens jobb att skötas med lugn och ro, först med hemmaarbete, som ju också är helt i linje med den generella arbetssituationen i Paris på grund av covid-19, säger det danska hovet till tidningen Billed-bladet. 

Frederik berättar om känslorna kring brodern Joachims stroke.

Danska Se och Hör har pratat med Joachims bror Frederik.

– Alla runt honom var skakade, men han klarade det. Det är väl, säger han till tidningen.

Tackar vetenskapen för snabbt tillfrisknande

Han berättar att Joachim mår så som han gjorde när Frederik var på besök och de la upp en bild från när de satt och åt frukost tillsammans utanför slottet Cayx i Frankrike. Han menar att agerandet vid tiden för stroken var avgörande när det kommer till hur snabb återhämtningen har varit, och att han inte lider av fler och mer bestående men.

– Han har upplevt något allvarligt, men har klarat sig väldigt bra. Det är tack vare snabba rektioner vid tidpunkten. Det kan vi tacka vetenskapen för, vad man ska göra för att komma undan med livet i behåll i en sån här situation, säger Frederik.

Foto: TT