Nya beskedet om prins Philip

Prins Philip och drottning Elizabeth

Prins Philip ligger inlagd på sjukhuset. Nu har en medlem ur kungafamiljen trätt fram och sagt sanningen.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 7?
Slå på ljud

Prins Philip är en av kungavärldens verkliga veteraner. Han fyller 100 i juni – och det brittiska folket blir självfallet nervösa varje gång de ser minsta tecken på sviktande hälsa från drottning Elizabeths älskade make.

Prins Philip sjuk – nu har vi ett nytt besked

I veckan kom så ett pressmeddelande direkt från det brittiska hovet som gjorde många oroliga. Philip hade tvingats lämna sin hustru.

”Hans kungliga höghet, hertigen av Edinburgh skrevs in på King Edward VII:s sjukhus i London på tisdag eftermiddag.

Hertigens inskrivning är en förebyggande åtgärd, på Hans kungliga höghets doktors inrådan, efter att han inte känt sig helt frisk.

Hertigen förväntas vara kvar på sjukhuset i några dagar för observation och vila.”

Sedan dess har frågan ställts upprepade gången: hur mår egentligen Philip? I skrivande stund har han tillbringat sju dygn på sjukhuset, och Buckingham Palace har inte gjort något ytterligare officiellt uttalande i frågan.

Men nu har i alla fall hans sonson, prins William, gett oss en liten, liten indikation om hur det går för 99-åringen.

William besökte ett vaccinationscenter i östra England, som ett sätt att visa sitt stöd för vaccineringsprocessen, när han fick frågan om Philip från en reporter.

– Ja, han mår bra, de håller ett öga på honom, svarade William.

Efter att ha sagt detta följde William upp med en tvetydning blinkning med ena ögat – något som fått stor spridning i den brittiska pressen.

Den där blinkningen...

Många tolkar det som att William försöker sätta en lättsam prägel på situationen, vilket borde peka på att Philip är i hyfsat gott skick, trots allt. Låt oss hoppas att så är fallet!

Tidigare har flera nyhetskällor rapporterat att Philip inte är sjuk i det fruktade covid-19-viruset. Prins Philip ska också själv ha gått från bilen in till sjukhuset, utan assistans. Drottning Elizabeth är kvar på Windsor Castle, men hennes tankar finns nog hos prins Philip.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott