Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya beskedet om Sofias hälsa – hovet svarar efter sjukdomen

30 nov, 2020, 12:05 
Prinsessan Sofia Corona Covid-19
Hur mår prinsessan Sofia och prins Carl Philip – efter fem dagar med Covid-19? Vi har fått en uppdatering från hovet.
Annons
Coronaviruset: Så har det slagit mot kungahusen – drabbade och dödaBrand logo
Coronaviruset: Så har det slagit mot kungahusen – drabbade och döda

Oron har varit stor sedan det i förra veckan stod klart att prinsessan Sofia och prins Carl Philip hade drabbats av den fruktade Covid-19 som hittills har tagit mer än 6 600 människors liv. Och nu kommer det en ny lägesrapport från sjuklägret på Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm:

– Just nu mår prinsparet lite bättre. Så läget är efter omständigheterna bra, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Lugnande besked alltså – även om faran på inget sätt är över. Coronaviruset är oberäkneligt och många drabbade har vittnat om en oväntad och plötsligt försämring efter ungefär den tiden.

Prinsessan Sofia Sophiahemmet volontär corona covid-19
Prinsessan Sofia var i tjänst på Sophiahemmet en eller två dagar innan hon blev sjuk.

Covid-19: De är smittade i kungafamiljen

Det var i onsdags som prinsessan Sofia och prins Carl började känna sig sjuka och det stod snabbt klart att de hade insjuknat i Covid-19. Enligt hovet var symptomen som vid en lättare influensa.

Annons

Även prins Carl Philips gode vän och kompanjon Oscar Kylberg visade sig ha blivit smittad och insjuknade i Covid-19 - han och Carl Philip hade också mötts i samband med lanseringen av sitt nya varumärke NJRD. Men kungen, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel kom undan med blotta förskräckelsen:

– Det har inte påvisats någon ytterligare smitta i den smittspårning som har gjorts i kungafamiljen och inom vår organisation.

Foto: TT.

Annons