Nya beskedet om Victoria – hovets dokument avslöjar

Idag fyller Victoria 43!

Efter en hektisk vår för kronprinsessan får hon nu ta ett steg tillbaka.

Under våren var det isolering som gällde för kungaparet, som i och med sin ålder räknas till en av riskgrupperna för coronaviruset. Då var det Victoria som fick kliva fram och ta ett stort ansvar när det kom till kungliga uppdrag och representation, helt enligt kungens vilja.

Sedan har sommaren kommit och gått, och i och med Victoriadagens genomförande har det varit semester för kronprinsessan med familj, men det är det slut med nu. Uppdragen har börjat rulla in lite smått, och tillsammans med Daniel har Victoria redan avklarat ett par besök såväl som digitala framträdanden.

2-metersregeln gällde mellan kronprinsessparet och ambulanspersonalen i Solna.

 

Förra veckan besökte de bland annat ateljeföreningen wip:sthlm och Solna ambulansstation, samt invigt Stockholm Fashion Week med ett digitalt tal. Hittills har planeringen kommit ut på kungahusets hemsida lite i taget, men nu har de gjort slag i saken och lagt till en mängd aktiviteter utspridda över hela september. Och närman synar de olika medlemmarna i kungafamiljens åtaganden lite mer ingående går det att se en tydlig skillnad mot tidigare. Kungen är tillbaka som den person med mest ansvar.

Planeringen utgår från statschefen

Han har hela 12 uppdrag på sin kalender för kommande månad, mer än dubbelt så mycket som Victoria, som står uppskriven på fem datum.

Kungen och drottningen vid Idéträdgårdstävlingen 2020 på Sollidens slott.

Kungen är återigen den som har störst ansvar för representationen av kungahuset.

Tidigare har Margareta Thorgren sagt så här om höstens planering:

– Om vi haft en planering under våren så kommer vi kanske planera något annorlunda, för nu är det ju mer ett faktum att corona med restriktioner kommer vara mer långvarigt än vad man kanske trodde under våren. Utifrån det så får kan ju vi göra en mer långsiktig planering, säger Thorgren.

– Vi utgår alltid från statschefen, och utifrån det så planerar vi. I och med restriktioner kommer det ju vara olika planering beroende på situationen, fortsätter hon.

Foto: TT