Nya beskedet – som innebär att Madeleine lämnas utanför!

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

När resten av kungafamiljen firar får prinsessan Madeleine oroligt titta på.Hon lyder nämligen under andra regler.

Beskedet kom på torsdagen under en presskonferens. Stefan Löfven vände sig direkt till det svenska folket och gav oss en uppdatering som troligen räddade många semesterplaner därute.

Reserestriktionerna inom Sverige hävs. Rekommendationen att inte åka på resor till destinationer längre bort än två timmar med bil har plockats bort.

Symtomfria kan resa fritt inom Sverige från och med 13 juni.

– Det här är så länge människor tar ansvar och följer råd om social distansering. Men också att berörda myndigheter och kommuner vidta åtgärder för att smittspridningen inte ska öka, sa Stefan Löfven.

– Varenda resa i sommar ska göras med försiktighet som ledord. Varje människa som tillhör riskgrupp ska fortfarande skyddas.

Prinsessan Madeleine lämnas utanför

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Det här innebär en stor lättnad för vår kungafamilj. De har såklart sett framemot sina traditionella sommarhäng på Solliden på Öland, men coronakrisen gjorde att planerna hängde på en skör tråd. Nu kan de tryggt luta sig mot att Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten har gjort tummen upp åt att resa inrikes.

Glada nyheter för kungen, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip. Men prinsessan Madeleine då? Ja, hon berörs ju inte alls av beskedet från Tegnell, eftersom hon bor i Florida med maken Chris O’Neill.

Det gäller för resor från USA

I USA har man fortfarande utfärdat en “Nivå 4”-varning kring alla utlandsresor. Det innebär att alla medborgare avråds från att resa utomlands. Alla som är utomlands ombeds att försöka återvända till landet så fort som möjligt. Madeleine är visserligen inte amerikansk medborgare – men det är maken Chris.

Därför kommer Madeleine än så länge inte att kunna planera en resa hem till Sverige i sommar. Restriktionerna kan såklart mildras, men det får framtiden utvisa. Som det är nu är vår prinsessa i väst lite isolerad från resten av kungafamiljen.