Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilden på drottning Elizabeth sprids på nätet – kusliga detaljen

14 jun, 2022, 08:00 
AvSimon Holm Stålhand

Drottning Elizabeth hade besök på balkongen... men av vem?!

Annons
Nicolas kungliga debut • Madeleine nobbar Sverige • Victoria träffar Shaman Durek – här är veckans 3 kungliga snackisar!Brand logo
Nicolas kungliga debut • Madeleine nobbar Sverige • Victoria träffar Shaman Durek – här är veckans 3 kungliga snackisar!

Drottning Elizabeth har haft fullt upp den senaste tiden. Det var inte längesedan hon firade 70-årsjubileum på tronen och nu i juni så startade det officiella firandet av drottning Elizabeths födelsedag. Firandet, som kallas Trooping The Color drar årligen igång den andra helgen i juni.

Det var första gången som drottningen deltog i Trooping The Color från balkongen sedan hennes man prins Philip dog förra året. Han blev 99 år gammal.

Drottning Elizabeth och Edward
Drottning Elizabeth och Edward.

Det var också därför som drottning Elizabeth dök upp på Buckingham palaces balkong. Men bilderna höjde ögonbryn på sociala medier. Inte på grund av Elizabeth, utan vem hon hade vid sin sida.

Kusliga likheterna

Som enda familjemedlem vid sin sida hade hon Edward, hertig av Kent, som är hennes kusin. 86-årige hertigen är drottningens kusin, genom sina fäder prins George, hertig av Kent och kung George, som var bröder. Prins Edwards mor, prinsessan Marina av Grekland och Danmark var också kusin till monarkens bortgångne make, prins Philip.

Annons

Men det var inte familjebiten som snodde rubrikerna. Det var Edwards kusliga likhet – med Elizabeths avlidne make, prins Philip som gick bort 2021.

På applikationen TikTok fanns det massvis med kommentarer om det kusliga likheten.

Prins Philip
Prins Philip.

– Är han inte död??, skriver en användare.

– Jag trodde faktiskt att hon hade stoppat upp sin man. Sedan trodde jag att jag tittade på hans spöke, kommenterar en annan.

Ett antal användare noterade också att en del av Edwards öra saknas. Det är inte känt vad orsaken till den saknade öronbiten är.

Vad tycker ni? Finns det likheter?

Annons