Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilden på Lilibet – likheten med drottning Elizabeth

11 jun, 2022, 04:00 
AvMinna Sarpaneva
Drottning Elizabeth och barnbarnsbarnet Lilibet

Gammelfarmor upp i dagen! Bilden från Lilibets första födelsedag jämförs nu med bilder på drottning Elizabeth i samma ålder.

Annons
Här startar jättefirandet av drottning Elizabeths 70 år på tronen!Brand logo
Här startar jättefirandet av drottning Elizabeths 70 år på tronen!

Det har gått 70 år sedan drottning Elizabeth tog över den brittiska tronen. Något som under den gångna helgen firades med pompa och ståt. Men den folkkära drottningens platinajubileum var inte helgens enda firande.

En annan medlem av den brittiska kungafamiljen firades också. Ingen mindre än prins Harry och Meghans dotter, Lilibet, som fyllde ett år den fjärde juni.

Hyllning till drottning Elizabeth och prinsessan Diana

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor är döpt efter drottningen vars smeknamn som barn var Lilibet. Ett smeknamn som även maken, framlidne prins Philip, ska ha använt, skriver Expressen. Hon är också döpt efter sin farmor, prinsessan Diana.

Även prins William och Kate hyllade drottningen och prinsessan Diana när de döpte sin dotter, prinsessan Charlotte, 7, vars hela namn är Charlotte Elizabeth Diana.

Annons

I samband med firandet av Lilibets ettårsdag publicerades en bild på ettåringen när hon sitter i gräset utanför Frogmore Cottage på Windsor Castles ägor. Det hus som Sussex-familjen bor i när de är på besök i England.

Drottning Elizabeth som ettåring
Drottning Elizabeth ett år gammal, år 1927.

Lilibet jämförs med drottning Elizabeth

Lilla Lilibet har ärvt prins Harrys röda hår och är onekligen lik sin pappa. Men det är likheterna mellan den nyblivna ettåringen och hennes gammelfarmor som har fått många att reagera.

Bilden på Lilibet från hennes födelsedagsfirande jämförs nu med bilder på drottningen vid samma ålder och likheten är slående!

På bilderna sitter både Lilibet och den då blivande drottningen lite på sidan och de bär även liknande klänningar. Dessutom har drottning Elizabeth redan då på sig ett pärlhalsband, en accessoar hon sällan syns utan.

Det var också under jubileumshelgen som Lilibet träffade sin gammelfarmor för första gången även om hon och storebror, Archie, 3, inte deltog vid några officiella evenemang under firandet.

Foto: TT.

Annons