Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilden på Madeleine – syns plötsligt i soliga Brasilien

10 nov, 2022, 14:35 
Prinsessan Madeleine

Här dyker prinsessan Madeleine upp i solen – 650 mil från Chris och barnen.

Annons
Därför nobbar Madeleine Nobelfesten 2022 – hovet bekräftarBrand logo
Därför nobbar Madeleine Nobelfesten 2022 – hovet bekräftar

Nu är hon äntligen på plats – en dag senare än alla trodde:

Prinsessan Madeleine, 40, gör sin efterlängtade comeback vid drottning Silvias sida, klädd i somrigt bländvit kostym i den fuktiga 28-gradiga värmen.

Och drottningen – ja hon matchar i kärleksrött.

Prinsessan Madeleine
Första bilden på prinsessan Madeleine i Brasilien.

Platsen är São Paulo, Silvias barndomsstad med alla ljusa minnen från familjen Sommerlaths rosafärgade kolonialvilla med palmer utanför knuten.

Annons

Det som står på programmet i dag – och som möter drottningen och prinsessan Madeleine med full kraft – är dock en betydligt mörkare verklighet: Det sexuella våld som drabbar så många barn i Brasilien.

Men framför allt handlar det om de starka insatser som drottning Silvias barnrättsorganisation Childhood gör för att stoppa övergreppen.

Drottning Silvia hyllad för sitt arbete med Childhood i Brasilien
Guldmedalj till drottningen – som gjort så mycket för Brasiliens barn.

Tillsammans med prinsessan Madeleine satt hon på första parkett vid årsmötet för Na Mão Certa (On the right track): Ett framgångsrikt projekt som startades för 16 år sedan och som – med stöd från Childhood – har riktat in sig på lastbilstrafiken. Detta för att stoppa de sexuella övergrepp som görs på barn längs vägarna i Brasilien.

Annons

Ett oändligt tungt och svårt ämne, men det finns hopp – och drottningen och prinsessan Madeleine fick alltså veta mer om hur lastbilsprojektet har lyckats göra skillnad – och ändra attityder och beteenden.

Prinsessan Madeleine med drottning Silvia i Brasilien

Dessutom fick drottningen för en gångs skulle chans att prata portugisiska, ett av hennes barndomsspråk. För prinsessan Madeleine var det däremot engelska som gällde.

Drottning Silvia i röd kostym från Georg et Arend
Drottning Silvias tunga tal – samtidigt som den nya röda kostymen lyste upp.

Mor och dotter kommer dock bara att hinna träffas under några få intensiva dagar, innan prinsessan Madeleine återvänder till Chris och barnen Adrienne, 4, Nicolas, 7, och Leonore, 8, i Miami – en resa på 650 mil.

Annons

I dag fortsätter projektbesöken i Bahia och São Paulo och i morgon fredag ska drottningen vara med när en grupp Silviasystrar hedras med utmärkelsen Queen Silvia Nursing Award.

Prinsessan Madeleine är Childhoods nya kronprinsessa

Kraftsamling för Childhood Brazil: Drottning Silvia med sin sidekick och kronprinsessa Madeleine.

Detta var också ett av prinsessan Madeleines första stora uppdrag efter att hon tackat ja till prestigejobbet att ta över som vice hedersordförande för hela Childhood.

Sedan dess är Madeleine den nya kronprinsessan. Drottning Silvia talar själv om successionen, och planen är att Madeleine om åtta år ska ha tagit över drottning Silvias roll helt.

Annons

Men redan nu ser vi alltså en förändring – som i São Paulo i dag:

– Prinsessan Madeleine kommer att ta ett större ansvar för hela Childhood redan nu och då vill hon ju också träffa organisationerna lokalt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Childhood Brasil och projektet Na Mão Certa
Tre av Childhood-kollegorna som hyllades kungligt.

Foto: World Childhood Foundation, TT, Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna.

Annons